Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis. Η ανακοίνωση της εταιρείας

Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis. Η ανακοίνωση της εταιρείας

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση έκαναν τα ξημερώματα της Κυριακής, μέλη του Ρουβίκωνα.

Χρησιμοποιώντας μια βαριοπούλα, οι δράστες έσπασαν την πύλη και μετά πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες.

Στη συνέχεια, πέταξαν τη βαριοπούλα και έφυγαν.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, που καταφέρεται κατά της Novartis και η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia- ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Η Novartis είναι η κορυφή του παγόβουνου που έγινε ορατή αυτή τη περίοδο καθώς ξεκόπηκε από τον παγετώνα και μας πλησίασε. Πριν από αυτήν πρωταγωνιστές στη αλυσίδα των σκανδάλων ήταν άλλες εταιρίες και πρόσωπα και ακόμη περισσότερες θα ακολουθήσουν, όσο το σύστημα που βασίζεται στο εμπόρευμα στο κέρδος, την κατανάλωση και στην εκμετάλλευση μακροημερεύει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Όσον αφορά στα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες" σημειώνει ο Ρουβίκωνας και καταλήγει με μια προειδοποίηση: «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Novartis για επίθεση Ρουβίκωνα: Οι Αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την επίθεση που έγινε σήμερα στις 6 πμ. στα γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση Αττικής», σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης παρά μόνο υλικές ζημιές τις οποίες δεν έχουμε αποτιμήσει ακόμη πλήρως.

H Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης. Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας, η προστασία των οποίων είναι προτεραιότητά μας.

Η παροχή του ασφαλέστερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος είναι δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: