Ηρεμία επικρατεί στα Ίμια. Πλήρης αποκλιμάκωση της έντασης

Μετά τα χθεσινά περιστατικά στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και τις εμπρηστικές δηλώσεις που ακολούθησαν από την τουρκική πλευρά, πλέον παρατηρείται πλήρης αποκλιμάκωση της έντασης.

Χθες, Τρίτη, μία τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος 090 ΓΑΥΔΟΣ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ «στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκονται διαρκώς δύο σκάφη του λιμενικού σώματος που παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τουρκικής ακταιωρού που πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Η «εικόνα» που δίνει το Λιμενικό επιβεβαιώνεται και από την κίνηση των πλοίων όπως αποτυπώνεται στο marinetraffic στις 10:00. Κοντά στα Ίμια δεν υπάρχει κανένα σκάφος…

Ενώ δυο τουρκικά περιπολικά κινούνται βορειότερα σε απόσταση από τις βραχονησίδες.

Εικόνα που δεν θυμίζει σε τίποτε τα κοντινά περάσματα σε απόσταση μερικών μόλις μέτρων που σχεδόν σε καθημερινή βάση επιχειρούν τα τουρκικά σκάφη…

Σύμφωνα με το Λιμενικό το σκάφος Γαύδος ΛΣ 090 έχει αντικατασταθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 070 που έχει κι αυτό 27 άτομα πλήρωμα.

Το ΓΑΥΔΟΣ αναμένεται να επιστρέψει σύντομα και αυτό στην επιχειρησιακή του δράση, αφού προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση της μικρής ζημιάς που έχει υποστεί στα κάγκελα, στο κάλυμμα του αεραγωγού που συνδέεται με το μηχανοστάσιο και στον ιστό του ασυρμάτου.

Το ΓΑΥΔΟΣ αναμένεται να ελεγχθεί από τεχνικούς της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων.

Δείτε το αποκλειστικό video του kalymnos-news.gr με την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή χθες Τρίτη στις 4.00 το απόγευμα.

Γιλντιρίμ: Έγιναν παραβιάσεις και ένταση στα Ίμια και εμείς απαντήσαμε

Επικίνδυνα τα παιχνίδια Ερντογάν: Γιατί επιλέγει και πάλι τη στρατηγική της έντασης

Τουρκικός Τύπος: Η Άγκυρα στήνει στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στα Ίμια

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: