Ισόβια στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Θοδωρή Γαλαζούλα

Ισόβια στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Θοδωρή Γαλαζούλα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του φοιτητή στην Πεντέλη το 2014.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, τον οποίο συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η μητέρα του θύματος δήλωσε πως «η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της. Ο κατηγορούμενος έστειλε το παιδί μου στο χώμα. Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας του, πέθανα κι εγώ».

Κατά τη μεταφορά του στην αστυνομική κλούβα, συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν φραστικά κατά του κατηγορουμένου.

Το χρονικό της δολοφονίας του 20χρονου φοιτητή

Η δολοφονία του φοιτητή είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2016 σε απόμερη περιοχή της Πεντέλης, κοντά στους Θρακομακεδόνες. Δίπλα στην σορό του 20χρονου είχαν βρεθεί κάλυκες από φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία όμως ήταν παλιά.

Μέρες νωρίτερα οι γονείς του Θεόδωρου Γαλαζούλα είχαν δηλώσει στο Α/Τ Γλυκών Νερών, όπου βρίσκεται το σπίτι τους, την εξαφάνιση του γιου τους, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι απόγευμα Σαββάτου για να πάει βόλτα με φίλους του και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που αμέσως είχαν αναλάβει τις έρευνες, συνάντησαν δυσκολίες στην εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος, καθώς το θύμα ήταν ένα καλό παιδί, που ποτέ δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές.

Είχε τελειώσει την θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον εκείνη την εποχή είχε στραφεί στις σπουδές πληροφορικής στο ΤΕΙ. Ήταν ένα παιδί κοινωνικό, με καλές παρέες και ζωή, που δεν παρέπεμπε σε παραβατικότητα.

Κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί μέσα από δεκάδες καταθέσεις φίλων και συγγενών προσπαθούσαν να βρουν το μίτο που θα τους οδηγούσε στην άκρη του λαβυρίνθου και εν τέλει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Όπως είχε διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή, ο Θ. Γαλαζούλας είχε πάει ανυποψίαστος στο ραντεβού με το δολοφόνο του, ο οποίος τον πυροβόλησε τρεις φορές και στην συνέχεια τον μετέφερε με αυτοκίνητο στο απόμερο σημείο της Πεντέλης, όπου και βρέθηκε το πτώμα.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί

Ο νεαρός από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού του στην περιοχή του Γέρακα έμοιαζε πως είχε κάτι να κρύψει. Όταν αντιλήφθηκε το περιπολικό που πλησίαζε στο αυτοκίνητό του επιχείρησε να το τρακάρει, όμως οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Ερεύνησαν το σπίτι του 22χρονου και βρήκαν ένα κουτί με κυνηγετικούς κάλυκες της ίδιας παρτίδας με εκείνους που βρέθηκαν πλάι στο πτώμα του φοιτητή. Με αυτό το στοιχείο αλλά και τις κλήσεις του κινητού ο 22χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: