Άιγιο: Έσφιγγα πάνω μου το παιδί, δεν είχε ούτε ζώνες το τρενάκι!, λέει η μητέρα

«Ξύπνησα στο νοσοκομείο. Ανεβήκαμε με τα παιδιά μαζί πάνω στο τρενάκι, κάναμε δύο γύρους και μετά τίποτα, κενό. Ξύπνησα στο νοσοκομείο». Είναι τα λόγια της 39χρονης μητέρας που μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της, τραυματίστηκαν σε λούνα παρκ στο Αίγιο, όταν το βαγόνι στο οποίο επέβαιναν εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα τα παιδιά να «εκτοξευθούν» στον αέρα και η ίδια να εγκλωβιστεί κάτω από τις σιδεριές.

Η γυναίκα μίλησε στο protothema.gr μέσα από το νοσοκομείο: «Είχα στην αγκαλιά μου, την κόρη μου, γιατί δεν είχε ζώνες το τρενάκι. Την είχα πιάσει από τον ώμο και την έσφιγγα πολύ δυνατά επάνω μου. Μπροστά ήταν ο μεγάλος μου ο γιος, με τον μικρό μου γιο. Εγώ ήμουν πίσω με την κόρη μου. Δεν σηκώθηκα από το κάθισμα καθόλου. Τρελή είμαι να σηκωθώ επάνω στο τρενάκι, πού να πάω; Είναι δυνατόν;» λέει στο protothema.gr η κ. Αντωνία.

Την ίδια ώρα οργή προκαλεί το επιχείρημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος μιλώντας στο Patras TV, απέδωσε το ατύχημα στο... μάτι.

«Το τρενάκι δούλευε καμιά ώρα. Μόλις τελείωσαν τα γενέθλια του κήπου πλάκωσε κόσμος. Λοιπόν εγώ στο μάτι δεν πιστεύω αλλά άρχισαν "θα κονομήσεις, θα κάνεις, θα ράνεις". Ο γιός μου ο μεγάλος έχει πείρα. Εγώ κάνω αυτή τη δουλειά από το 1969» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Άφησε, μάλιστα, υπονοούμενα ότι μπορεί να έφταιγε η 39χρονη για το ατύχημα λέγοντας «μηχανική βλάβη δεν υπάρχει πουθενά. Μήπως φοβήθηκε και σηκώθηκε όρθια;»

Απαντώντας, δε, στο γιατί δεν είχε άδεια ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει καταθέσει δικαιολογητικά «αλλά την άδεια μας τη δίνουν μετά από 1-2 μήνες».

Το τρενάκι στηριζόταν σε ξύλινους τάκους

Για το ατύχημα μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 το απόγευμα της Τρίτης ο πατέρας της οικογένειας Δημήτρης Δημητριάδης.

«Το τρενάκι στη συγκεκριμένη φάση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα. Λέω "θα φύγει το βαγόνι". Και πριν τελειώσω τη φράση μου, έφυγαν στον αέρα και έσκασαν στο πάτωμα», περιέγραψε τη στιγμή του ατυχήματος.

Ακόμα πιο συγκλονιστική ηταν η περιγραφή του για τη στιγμή που είδε τη σύζυγό του εγκλωβισμένη στις σιδεριές καθώς αποκάλυψε ότι θεώρησε πως ήταν νεκρή.

«Είχε εγκλωβιστεί στις σιδεριές. Αφού έτρεξα και φώναξα τα παιδιά μου και είδα ότι ήταν καλά, τα έδωσα σε ένα φιλικό μας ζευγάρι που ήταν  μαζί μας. Μετά έτρεξα στη γυναίκα μου, νόμισα ότι ήταν νεκρή», ανέφερε ο πατέρας.

«Ήταν κάτι απίστευτο, δεν υπάρχουν λόγια. Είχαν γυρίσει τα μάτια της. Προσπάθησα να της πάρω σφυγμούς και δεν μπορούσα από την ταραχή μου. Φώναξα γιατρό. Τότε ήρθαν εκεί δύο γυναίκες και μου είπαν ότι είχε σφυγμό», πρόσθεσε

Ο  κ.Δημητριάδης υπογράμμισε ότι ήταν λάθος ο χειρισμός στην ταχύτητα του τρένου, αλλά και στο στήσιμο του εξοπλισμούς, καθώς στηριζόταν σε ξύλινους πολύ λεπτούς τάκους.

«Θα το κυνηγήσω, γιατί κινδυνεύουν κι άλλα παιδιά», κατέληξε ο κ.Δημητριάδης.

protothema

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: