Στο μισό μειώθηκε η ποινή για 50χρονο δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθητές

Σχεδόν στο μισό μειώθηκε, σε δεύτερο βαθμό, η ποινή 50χρονου δάσκαλου για την ασέλγεια εις βάρος μαθητών του, στις Σέρρες. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξη 17 ετών, αναγνωρίζοντας  το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Το πρωτοβάθμιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον είχε καταδικάσει με κάθειρξη 33 ετών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση έξι παιδιών που φέρεται ότι τέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του σε δημοτικό σχολείο, σε χωριό των Σερρών, από το 2011 έως το 2013. Ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε για ασέλγεια, αποπλάνηση παιδιού, προσβολή αιδούς και γενετήσιας αξιοπρέπειας και άλλα αδικήματα κατά περίπτωση.

Συνελήφθη, το 2004, μετά τις καταγγελίες γονέων που αντιλήφθηκαν περίεργες συνομιλίες μεταξύ δασκάλου και μαθητών στο Facebook. Στην απολογία του ο 50χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν τα παιδιά φοιτούσαν στο γυμνάσιο ο δάσκαλος ασελγούσε εις βάρος τους βάζοντας χαρτονομίσματα μέσα στα σλιπάκια τους. Από την εξέταση των θυμάτων και τις  ψυχολογικές πραγματογνωμοσύνες προέκυψε ότι η ασέλγεια δεν ήταν προϊόν μυθοπλασίας και οι διηγήσεις των παιδιών ήταν αυθόρμητες, αιτιολογημένες, με ακριβείς περιγραφές.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Πρωτοδίκως, ο κατηγορούμενος δασκαλος είχε τιμωρηθεί με κάθειρξη 33 ετών κατά συγχώνευση, αλλά τότε το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναγνώριση του παραπάνω ελαφρυντικού.

Ο καταδικασμένος δάσκαλος οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Προηγουμένως, στη απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι παρεξηγήθηκαν οι συμπεριφορές του. «Μη με σταυρώσετε, είμαι αθώος» είπε απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2014 σε περιοχή των Σερρών, όπου ο 50χρονος ήταν υποδιευθυντής σε δημοτικό σχολείο.

voria

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: