Πλωτά φράγματα για την πετρελαιοκηλίδα. Στο σημείο ο Κουρουμπλής

Στις ακτές του Σαρωνικού που μαύρισαν από μαζούτ και πίσσα μετέβη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ενημερώνεται για την επιχείρηση απορρύπανσης, μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2».

Ο ίδιος βρέθηκε στον όρμο Αφροδίτης στην Ακτή Θεμιστοκλέους, το πρωί της Πέμπτης σε πλωτό περιπολικό σκάφος που απέπλευσε από τον Πειραιά και συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος εκτιμούν την κατάσταση και την πορεία των εργασιών.

Αν και αρχικά το πρόβλημα φάνηκε να περιορίζεται σε παραλίες της Σαλαμίνας, χθες μεγάλες πετρελαιοκηλίδες και πίσσα εμφανίστηκαν σχεδόν σε όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι και 300 μέτρα από τη Βούλα. Μάλιστα, ο δήμος στήνει φράγμα προστασίας 3 χιλιομέτρων.

Αμέσως μετά, τα κυβερνητικά κλιμάκια θα ενημερωθούν αρμοδίως από τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Περιφέρειας Πειραιά για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος θα μεταβούν στην περιοχή του ναυαγίου και στη Σαλαμίνα, όπου θα έχουν συνάντηση με τη Δήμαρχο, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

Στις 15:00 έχει προγραμματιστεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κοινή συνέντευξη Τύπου των κυβερνητικών στελεχών για την έκταση της μόλυνσης και τις ενέργειες απορρύπανσης.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: