Αχαΐα: Καλύτερη εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας. Μεγάλος ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των χωριών Άρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι καθώς οι φλόγες έφτασαν κυριολεκτικά έξω από τις αυλές των σπιτιών.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, απείλησε περισσότερο την Άρλα όπου χρειάστηκε να γίνει μερική εκκένωση, κυρίως με την απομάκρυνση ηλικιωμένων και παιδιών.

Με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα μοιάζει λίγο καλύτερη, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπό, ενώ τις επίγειες δυνάμεις ξεκίνησαν να βοηθούν και εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Η εικόνα μπορεί να είναι καλύτερη, ωστόσο υπάρχει άμεσος κίνδυνος αναζωπυρώσεων και για το λόγο αυτό οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται σε συναγερμό, επιχειρώντας σε σημεία όπου υπάρχουν εστίες φωτιάς με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος δημιουργίας νέου μετώπου.

Στο σημείο επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 43 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο και δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα: Παρουσιάζει καλύτερη εικόνα

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Δυτική Αχαΐα, σύμφωνα με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

"Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη η κατάσταση, έχουν κοπάσει και οι άνεμοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα. Μία δύσκολη πυρκαγιά με κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, άνεμοι πάνω από 7-8 μποφόρ και σε ριπές ακόμα περισσότερο και πολύ υψηλές θερμοκρασίες" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καπάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

"Η κατάσταση και σε αυτή την πυρκαγιά αλλά και γενικότερα σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών είναι καλύτερη... Δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενη, είναι σε ύφεση η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή. Πετούν και τα εναέρια μέσα και θεωρώ ότι μέσα στην ημέρα τόσο αυτή η πυρκαγιά όσο και η άλλη η μεγάλη της Μεγαλόπολης θα έχουν οριοθετηθεί" πρόσθεσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα