Υπό ύφεση οι φωτιές στην Κέρκυρα. Φωτιά σε Ανδραβίδα και Λεχαινά – Απειλούνται σπίτια

Υπό ύφεση τέθηκαν, από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι φωτιές που ξέσπασαν αργά το μεσημέρι στην περιοχή Κανάλια, στη Μέση Κέρκυρα και στην περιοχή Λάκωνες, στη Β. Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από νωρίς, κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό ύφεση τις φωτιές που απειλούσαν εξοχικές κατοικίες».

Αυτή την ώρα έχει «πέσει» η ένταση των ανέμων στο νησί, ενώ κατά τη διάρκεια τους το μεσημέρι, είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου που εκτελούσαν τα δρομολόγια Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Φωτιές σε Ηλεία και Αγρίνιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα, στη βόρεια Ηλεία.

Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Ανδραβίδα - Βρίσκεται κοντά σε σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ανδραβίδα Ηλείας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση, ενώ γύρω υπάρχουν και μερικά σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 20 άνδρες της πυροσβεστικής με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 σε δασική έκταση στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα