Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κέρκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, αργά το μεσημέρι, στην περιοχή Κανάλια στη Μέση Κέρκυρα. Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πεζοπόρα τμήματα, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, "η φωτιά πλησιάζει σπίτια".

"Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να "πιάσουμε" τη φωτιά και να μη κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές" είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ισχυρός αντίπαλος των πυροσβεστών είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στο νησί, οι οποίοι εμποδίζουν και την παρέμβαση των εναερίων μέσων στην επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς.

Τη ίδια ώρα όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος, μία νέα φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στην περιοχή Λάκωνες στη Βόρεια Κέρκυρα. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας

Σύμφωνα με το corfupress η φωτιά στους Λάκωνες, έχει ξεσπάσει κοντά σε σπίτια.

Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής, από την πόλη της Κέρκυρας αλλά και το βόρειο συγκρότημα, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ.

Εν τω μεταξύ, άλλη φωτιά που ξέσπασε στις 15.30, στην Καστανιά Βιρού, έχει τεθεί ήδη μερικώς υπό έλεγχο.

Ωστόσο, λόγω των ισχυρότατων ανέμων και του ότι έχει ξεσπάσει σε κατοικημένη περιοχή θεωρείται ακόμη αρκετά επικίνδυνη.

Στην Καστανιά, οι φλόγες έφτασαν σε αυλές σπιτιών, ενώ κάτοικοι της περιοχής έβρεξαν τις αυλές τους με ποτιστικά λάστιχα για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα