Ξεψαχνίζουν τα αρχεία του μουσικού. Έντρομοι οι γονείς παιδιών

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο και ανατριχίλα σε γονείς που του εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, προκειμένου να τα μυήσει στη μουσική, έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του καταξιωμένου φλαουτίστα Παναγιώτη Δράκου.

Από χθες το πρωί κάνουν παρέλαση στα γραφεία της Ασφάλειας έντρομοι γονείς παιδιών τα οποία είχαν μαθητεύσει κατά καιρούς δίπλα στον διάσημο σολίστ, που συνελήφθη από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων για ασέλγεια σε βάρος τριών μαθητριών του μέσα στο ωδείο όπου δίδασκε. Οι γονείς ζητούν από τους αστυνομικούς στοιχεία, προκειμένου να μιλήσουν με τα παιδιά τους και να διαπιστώσουν εάν είχαν πέσει θύματά του. Στο μεταξύ, σε κατάθεση που έδωσε η 9χρονη μαθήτρια του διάσημου μουσικού -είναι το παιδί που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του- είπε ότι δεν ήθελε να πάει για μάθημα φλάουτου, καθώς ο «κύριος μου έκανε άσχημα πράγματα που δεν ήθελα και ντρεπόμουν να τα πω στους γονείς μου. Είχα σκεφτεί να αλλάξω ωδείο και αυτό έλεγα στους γονείς μου».

Παράλληλα, εντατικές είναι οι προσπάθειες των ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. να σπάσουν τους κωδικούς στα κρυπτογραφημένα αρχεία του παιδόφιλου φλαουτίστα, γιατί έχουν σοβαρές υποψίες ότι περιέχουν υλικό με κακοποιημένες ανήλικες μαθήτριές του.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν εξειδικευμένες έρευνες στο διαδίκτυο, αλλά και στο «σκοτεινό» ίντερνετ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο «δράκος του ωδείου» είχε διακινήσει τις φωτογραφίες που είχε προς άλλους παιδοφίλους.

Οπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα στον υπολογιστή του 60χρονου, ήταν συχνές οι περιηγήσεις του στο «σκοτεινό» διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην οποία συμμετείχε ο παιδόφιλος μουσικός, με ανακοίνωσή της δηλώνει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και συμπαρίσταται στα θύματα. «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειές τους. Είναι δε προφανές ότι έχουμε δρομολογήσει ήδη όλες τις προβλεπόμενες πειθαρχικές - διοικητικές διαδικασίες» αναφέρεται σε αυτήν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα