Σπουδαίος μουσικός ο Δράκος που ασελγούσε σε μαθήτριες. Δεν άντεξε η 9χρονη

Σοκάρει η υπόθεση ασέλγειας καθηγητή μουσική σε ωδείο της βορειοανατολικής Αττικής . Ο άνδρας είχε διατελέσει και φλαουτίστας στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Προφυλακίστηκε ο 60χρονος καθηγητής ωδείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών ηλικίας 9 έως 11 ετών, στα Βόρεια Προάστια.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τον διακεκριμένο μουσικό που ασέλγησε σε κοριτσάκια.

Ο μουσικός Παναγιώτης Δράκος, ήταν στη φιλαρμονική , γνωστός για το φλάουτο που έπαιζε. Ήταν στη κρατική ορχήστρα. Γνωστός στο χόρο και σε ορχήστρες του εξωτερικού.

Σαν βόμβα έσκασε στο καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση. Χωρισμένος με δύο κορίτσια .Μάλιστα η μία κόρη του έχει ακολουθήσει την μουσική

Παρόλα αυτά επειδή έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα , γονείς έντρομη από την είδηση, έχουν φοβηθεί μήπως το δικό τους παιδί έχει παίσει θύμα του

Η  αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του και τα  στοιχεία του

Πρόκειται για τον Δράκο Παναγιώτη του Γεωργίου, που γεννήθηκε στις 26-5-1957 στην Αθήνα.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και καλεί όποιους πολίτες έχουν κάποια καταγγελία ή πληροφορία για τον συλληφθέντα να επικοινωνήσουν με τις αρχές, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο συλληφθείς διώκεται για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς ενός εκ των κοριτσιών, ηλικίας εννέα ετών, κατήγγειλαν το περιστατικό στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων τον περασμένο Ιούλιο.

Επειτα από την εξέταση του ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στον υπολογιστή του κατηγορούμενου, διαπιστώθηκε πως ο 60χρονος είχε ασελγήσει και σε βάρος δύο ακόμη κοριτσιών, ηλικίας εννέα και έντεκα ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης φωτογράφιζε τα κορίτσια σε βάρος των οποίων ασελγούσε και αποθήκευε το υλικό στο προσωπικό του αρχείο.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί και η υπόθεση του δεύτερου κοριτσιού, ενώ η τρίτη υπόθεση διερευνάται καθώς δεν έχει ακόμη εντοπιστεί το κορίτσι που έπεσε θύμα του καθηγητή για να δώσει κατάθεση.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Επίσης: δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δράκος

Ο Παναγιώτης Δράκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με τους καθηγητές Σωκράτη Ζαργάνη και Urs Rüttimann, και αποφοίτησε αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό άριστα και βραβείο.

Διετέλεσε κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 ως το 1992, και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 ως το 1992. Από το 1992 είναι κορυφαίος Α στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει διατελέσει μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου ‘Νικόλαος Μάντζαρος’ από το 1980 έως το 2010, του ‘Τρίο εν Οργάνοις’, και του ‘Κουιντέτου Πνευστών Αθηνών’.

Από το 2006 εμφανίζεται συχνά με το duo ‘Δίφωνο’ που συνίδρυσε με τον κιθαριστή Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο.

Ως σολίστ, έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας.

Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική κι ιταλική ραδιοφωνία.

Έχει συνεργαστεί με ιερά τέρατα της μουσικής, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Μανώλης Ρασούλης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου.

Διδάσκει τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα