Ο Γιαννόπουλος για την τραγωδία: Ζω μια φρίκη, είναι σαν να χάνω δεύτερη φορά ένα παιδί μου

Απίστευτη τραγωδία με θύμα ένα 4χρονο αγόρι σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του "Χαμόγελου του Παιδιού" στην Αρχαία Κορινθία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άτυχο αγόρι έπεσε μέσα σε υπόγειο χώρο συγκέντρωσης λυμάτων. Στο σημείο βρισκόταν συνεργείο καθαρισμού του φρεατίου όταν το παιδί ξέφυγε και έπεσε μέσα.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική, η οποία ύστερα από μεθοδική επιχείρηση, απεγκλώβισε τον 4χρονο, ο οποίος όμως δεν είχε τις αισθήσεις του.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας.

Στις εγκαταστάσεις του "Χαμόγελου του Παιδιού" διαμένουν άλλα 37 παιδιά από 3 ετών 24 ετών, ενώ την ώρα του δυστυχήματος υπήρχαν οκτώ άτομα προσωπικό.

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νηπίου ηλικίας περίπου 2,5 ετών, το οποίο έπεσε σήμερα το πρωί μέσα σε υπόγειο χώρο συγκέντρωσης λυμάτων, στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην περιοχή «Θέατρο», στην Αρχαία Κόρινθο.

Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνελήφθησαν η υπεύθυνη των εγκαταστάσεων, δύο γυναίκες-συνοδοί ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στον υπόγειο χώρο λυμάτων.

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό, τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για την εκκένωση της δεξαμενής, το νήπιο ξέφυγε από την προσοχή της συνοδού του και έπεσε στον υπόγειο χώρο. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και έπειτα από λίγη ώρα το παιδί ανασύρθηκε, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Συγκλονισμένος δηλώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος στο άκουσμα της τραγικής είδησης έφθασε στην Κορινθία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι ζει μια φρίκη και ότι είναι σαν να χάνει για δεύτερη παιδί ένα παιδί του.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε: «Ζω μια φρίκη. Είναι σαν να χάνεται για δεύτερη φορά ένα παιδί μου».

Περιγράφοντας όσα έγιναν το πρωί και πώς το μικρό παιδάκι βρέθηκε μέσα στο βόθρο, είπε ότι στο σημείο γίνονταν καθαρισμός του βόθρου. Αναφερόμενος στις περιγραφές που έχει είπε πως τα παιδιά ήταν στην τραπεζαρία για να προφυλαχθούν από το άδειασμα του βόθρου. Ωστόσο το μικρό παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή και έπεσε στο βόθρο.

«Μπροστά στα μάτια όλων έγινε αυτό», είπε.

Υπογράμμισε ότι το παιδί ζούσε ένα διάστημα μηνών στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου.

«Προσπαθώ να μαζέψω τα αμάζευτα, να σταθούμε σε ισορροπία, κάποιοι είναι στην Αστυνομία», είπε.

Τόνισε ότι το παιδί «από κάποιο περιβάλλον το αφαίρεσε ο εισαγγελέας για να γλιτώσει».

Νωρίτερα ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στο newsit.gr, είπε ότι το αγοράκι, διέφυγε της προσοχής των υπευθύνων και έπεσε στον βόθρο την ώρα που ήταν εκεί ένα φορτηγό και τον άδειαζαν.

Είπε ακόμα ότι άλλο ένα παιδί περίπου 10 ετών πήγε να φύγει και το πρόλαβαν έξω να μην πάει κοντά στην νταλίκα και υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Ετρεξαν να προλάβουν εκείνο, ξέφυγε το μικρό και έπεσε μέσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα