Ανήκουν τα οστά στον Μάριο Παπαγεωργίου; Αγωνία για τα αποτελέσματα του DNA

Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αλλά και η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το εάν τα οστά που βρέθηκαν διασκορπισμένα μέσα σε εκκλησάκι σε δύσβατη περιοχή της μεσσηνιακής Μάνης, ανήκουν στον 26χρονο.

Τον νεαρό στις 9 Αυγούστου του 2012 απήγαγαν και δολοφόνησαν ο 72χρονος οικογενειακός φίλος και η συμμορία του χωρίς όμως να αποκαλύψουν ποτέ πού έκρυψαν το πτώμα του. Οι αστυνομικοί, έχουν βάσιμες υποψίες ότι τα οστά που εντόπισαν χωρικοί μέσα στο παλιό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα μπορεί να ανήκουν στον Μάριο και για τον λόγο αυτό ειδοποίησαν άμεσα την οικογένειά του.

Μάλιστα, οι συγγενείς σύμφωνα με το protothema,  έχουν δώσει δείγμα DNA έτσι ώστε να υπάρχει γενετικό υλικό για ταυτοποίηση. Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι τα οστά βρέθηκαν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στην περιοχή Λαγκαδά, που δεν λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια. Η πρόσβαση μάλιστα γίνεται μέσω ενός δύσβατου μονοπατιού και ελάχιστοι άνθρωποι το επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης, σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίζεται για τελευταία φορά το στίγμα του 26χρονου και συνεπώς η ανεύρεση των συγκεκριμένων οστών δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι πιθανότατα πρόκειται για τα οστά του νεαρού καθώς έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ημέρα της εξαφάνισης του.

Η σορός του Μάριου είχε κατασπαραχθεί

Στην εκπομπή «Μάτσες Μούτσες» μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου, Νίκος Ρουσόπουλος και τα όσα ανέφερε συγκλονίζουν:

«Είναι μια περιοχή εξαιρετικά δύσβατη, ένα εγκαταλελειμμένο εκκλησάκι, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν κάποια ταξίδια του φερόμενου ως εγκέφαλου. Γίνεται διακρίβωση DNA και μας έχουν ενημερώσει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε ημέρες. Τότε θα υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση και αν ταιριάζουν θα γίνει περαιτέρω ανάλυση.

Αυτό στο οποίο κυρίως θα βοηθήσει είναι στο να ηρεμήσει η οικογένεια, ξέροντας τουλάχιστον που είναι το παιδί. Να γίνει ένα μνήμα να μπορεί να πηγαίνει η μητέρα. Το τραγικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι η μητέρα γνωρίζει ότι έχει δολοφονηθεί ο Μάριος, αλλά δεν ξέρει πού είναι το παιδί, πού το έχουν πετάξει.

Μιλάμε για υπολείμματα, δεν έχει βρεθεί ολόκληρος ο σκελετός. Η εύρεση υπολειμμάτων σημαίνει ότι η σορός του Μάριου είχε κατασπαραχθεί, είχε διαλυθεί, κάτι που είναι τραγικό!

Ο εγκέφαλος δεν έχει πει τίποτα, ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη ή να πει μια λέξη συμπάθειας προς την οικογένεια του Μάριου. Θεωρώ ότι έχει μάθει σίγουρα πως βρέθηκαν τα οστά».

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

• Στις 9 Αυγούστου 2012 χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Εκείνη την ημέρα ο νεαρός άνδρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του.

• Στις 10 Αυγούστου 2012, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.00 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις Αρχές.

• Στις 17 Αυγούστου 2012 δηλώνεται η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία. Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της. Τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός και πως θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.

• Ο 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος είναι και ο βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε ιδιωτικές έρευνες για να βρει το παιδί.

• Τον Οκτώβριο του 2012 εντοπίζεται μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο.

• Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη, συν 23 χρόνια, στον 73χρονο για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης.

Σε 18 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η σύζυγος του ηλικιωμένου για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Επιπλέον, σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου, ενώ ποινές φυλάκισης έως έξι χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε άλλους τέσσερις κατηγορουμένους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα