Ανοίγει ξανά το θρίλερ του Μάριου Παπαγεωργίου. Βρήκαν τα οστά του στη Μάνη;

Ένα μακάβριο εύρημα σήμανε συναγερμό στη Μεσσηνιακή Μάνη και άνοιξε πάλι την πόρτα των ερευνών για τον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου, τον οποίο απήγαγαν, δολοφόνησαν και εξαφάνισαν στενοί φίλοι της οικογένειας του, τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αγγελικής Νικολούλη, χωρικοί εντόπισαν ανθρώπινα οστά την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, σκορπισμένα  μέσα σε παλιό εκκλησάκι στη περιοχή Λαγκάδα.  Το εκκλησάκι  που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα,  δεν λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια και δεν διαθέτει πόρτα. Βρίσκεται  σε πλαγιά και το μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτό είναι δύσβατο.

Οι μάρτυρες  ειδοποίησαν τις Αρχές και άμεσα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης έφτασαν στο σημείο και περισυνέλλεξαν τα οστά,  για να εξεταστούν από τα  Εγκληματολογικά Εργαστήρια  της ΕΛ.ΑΣ.

Για τα ευρήματα ειδοποιήθηκε και η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου που δεν έχει σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να ψάχνει τον «τάφο» του άτυχου νέου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Κάθε μαρτυρία που φτάνει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αλλά και στους συγγενείς του δολοφονημένου οπτικού,  αναπτερώνει τις ελπίδες για τον εντοπισμό της σορού του.

Η απαγωγή που σόκαρε

Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2012, από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, με τους απαγωγείς να ζητούν  620.000 ευρώ λύτρα, ώστε να τον απελευθερώσουν. Δυόμισι μήνες μετά, οι απαγωγείς προσπάθησαν να απαγάγουν και τη μητέρα του την οφθαλμίατρο Βαρβάρα Θεοδωράκη, αλλά έπεσαν όλοι στα χέρια των Αρχών. Εννέα μήνες μετά την απαγωγή το σκηνικό ανατράπηκε από την βαθιά και αποκαλυπτική έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ». Η Αγγελική Νικολούλη μαζί με τον γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο, εντόπισαν το αίμα του άτυχου νέου στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.  Το πτώμα του, όμως, δεν έχει εντοπιστεί, ακόμα κι αν πέρασαν σχεδόν 6 χρόνια από την εξαφάνισή του.

Οι ποινές

Ο άνθρωπος που έστησε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου και εξαφάνισε τη σορό του, καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του κι ας μην έχει βρεθεί μέχρι σήμερα το πτώμα του άτυχου νέου. Στον Πέτρο Μιχαλεάκο, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος της οικογένειας Παπαγεωργίου, επιβλήθηκε ακόμη η ποινή των 23 χρόνων συνολικά, για τα υπόλοιπα αδικήματα που τον βαραίνουν. Αυτά είναι: σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου, το Β΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη. Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, Ευγενία Ταμπακάκη και ο Παναγιώτης Χαϊκάλης, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά σε κανένα κατηγορούμενο.

Ποτέ δεν σταμάτησε να ψάχνει η μητέρα

Η μητέρα του, άτυχου Μάριου, κυρία Βαρβάρα Θεοδωράκη, η οποία συγκίνησε το Πανελλήνιο με το ήθος, την αξιοπρέπεια και τη στάση της δεν σταμάτησε στιγμή να ψάχνει την αλήθεια για το παιδί της.

«Τα έχω αφήσει όλα στον Θεό και θα βρεθεί η αλήθεια.. Ο Μάριος ήταν ο μόνος άνθρωπος που είχα στη ζωή μου. Ήταν η ζωή μου, ο άντρας του σπιτιού μου… Δεν θα σταματήσω να ψάχνω! Μιλάω στις φωτογραφίες του Μάριου μου κάθε μέρα. Θα παιδευτώ, αλλά θα την μάθω την αλήθεια», έλεγε και ξανά έλεγε στις τελευταίες συνεντεύξεις της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα