Χανιά: Το ιστιοφόρο έκρυβε αρχαία αντικείμενα

Δυο αλλοδαπούς συνέλαβαν χτες το απόγευμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3028/2002 «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για πιθανή διενέργεια καταδύσεων από επιβαίνοντα του Ι/Φ ''CONTENIUS EAGLE'' σημαίας Γερμανίας, με σκοπό την ανάσυρση αρχαιολογικών ευρημάτων, στη θαλάσσια περιοχή ''ΧΟΙΡΟΝΗΣΙ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ'' Χανίων.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καθώς επίσης και ευρήματα ρωμαϊκής – βυζαντινής περιόδου εντός αυτού.

Στη συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω σκάφος, αφού κατέπλευσε στον ενετικό λιμένα Χανίων συνοδευόμενο από το περιπολικό  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκαν δεκαέξι (16) τμήματα πολιτιστικών αγαθών αρχαίας περιόδου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα προαναφερθέντα αρχαιολογικά ευρήματα, το ανωτέρω σκάφος, ο καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και οι ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ενημερώθηκε η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

 

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα