Χανιά: Να μην κλάψουν άλλες μανούλες. Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα του φονικού τροχαίου

Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα του φονικού τροχαίου

«Να μην κλάψουν άλλες μανούλες». Με αυτή την ευχή και προτροπή προς την Πολιτεία, αποχώρησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης από το Πολυτεχνείο η μητέρα της 20χρονης Στέλλας που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον 19χρονο φίλο της Γιάννη, όταν στις 17 Αυγούστου το πρωί παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος στον δρόμο έξω από εκπαιδευτικό ίδρυμα στα Κουνουπιδιανά.

Οι δυο νεαροί παρασύρθηκαν από 20χρονο οδηγό, που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και τους χτύπησε ενώ είχαν βγάλει βόλτα το σκύλο τους. Ήταν ξημερώματα της 17ης Αυγούστου.

Η 20χρονη ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ο 19χρονος βρισκόταν στην πόλη για διακοπές.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, η οικογένεια της Στέλλας είχε συνάντηση με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη όπου, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχει κάνει από το 2014 το Ίδρυμα για τη δημιουργία κυκλικής διασταύρωσης στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια της Στέλλας φέρεται να επιθυμεί το τραγικό δυστύχημα που συνέβη να αποτελέσει την αφορμή για να μπει ένα τέλος στα τροχαία δυστυχήματα έξω από το Πολυτεχνείο, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον συγκεκριμένο δρόμο – καρμανιόλα.

Στο πλαίσιο αυτό, η οικογένεια της 20χρονης ζήτησε από τον πρύτανη να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για τη δημιουργία ενός κόμβου στην είσοδο του Πολυτεχνείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το 2014 το Πολυτεχνείο υποστηρίζει πως είχε αποστείλει στην Περιφέρεια Κρήτης μια τεχνική έκθεση για τη δημιουργία κυκλικής διασταύρωσης (roundabaout), ενώ και το 2016 είχε επανέλθει με το ίδιο αίτημα.

«Την οικογένεια την απασχολεί η ασφάλεια του δρόμου και θέλει η θυσία των παιδιών να μην πάει χαμένη», ανέφερε σχετικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος της οικογένειας Γ. Κομισόπουλος που συνόδευε τους γονείς στην επίσκεψη του Πολυτεχνείου, ενώ για τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά του 20χρονου οδηγού του αυτοκινήτου (σ.σ. για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια και οδήγηση χωρίς νόμιμο δίπλωμα) ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία που θα οδηγήσουν σε αναθεώρηση του κατηγορητηρίου και συμπληρωματική ποινική δίωξη.

«Υπάρχουν νέα στοιχεία, βίντεο και πραγματογνωμοσύνες. Κάποιοι θα αναθεωρήσουν τις αρχικές απόψεις τους. Δεν ήταν ένα τυχαίο τροχαίο. Το κατηγορητήριο αποδόθηκε με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Όμως, η ένδειξη 0,35 αλκοόλ στην εκπνοή, με βάση το αλκοτέστ της Τροχαίας. Η ποσότητα αυτή θα είναι διπλή στο αίμα! Επίσης, γιατί δεν κόβει αριστερά ο οδηγός; Υπάρχει οπτικό υλικό και θα δούμε που θα καταλήξει το κατηγορητήριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κομισόπουλος.

 

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα