Ζωή Λάσκαρη: Απαρηγόρητη η οικογένεια της στο τελευταίο αντίο ... Ο πόνος αφόρητος

Σήμερα συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές είπαν το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Ζώή Λάσκαρη, που έφυγε από την ζωή στα 73 της χρόνια την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη .

Η οικογένειά της και όσοι την αγάπησαν αληθινά, είπαν το τελευταίο αντίο στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Η τελευταία πράξη παίχτηκε στο Α Νεκροταφείο για την οικογένεια της Ζωής Λάσκαρη που την αποχαιρέτησε για πάντα. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος λύγισε στον τελευταίο  αποχαιρετισμό .... της έδωσε το τελευταίο φιλί ενώ οι κόρες και η εγγονή της ήταν στο πλευρό του προσπαθώντας να του απαλύνουν τον πόνο.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη οι δικοί της άνθρωποι. Οι δυο της κόρες, ο άντρας της ζωής της και η εγγονή της δεν άντεξαν…

Η απώλεια είναι τεράστια! Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει καταρρεύσει… Η Μάρθα Κουτουμάνου, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και η Ζένια Μπονάτσου είναι απαρηγόρητες… Αγκαλιάζουν το λευκό φέρετρο. Κάνουν μια τελευταία αγκαλιά με τη Ζωή Λάσκαρη…

Ο ένας πέφτει στην αγκαλιά του άλλου προσπαθώντας να βρουν παρηγοριά. Ο πόνος αφόρητος!

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δίνει στη Ζωή Λάσκαρη ένα τελευταίο φιλί…

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ακουμπάει πάνω στο φέρετρο, ακουμπάει στην αγαπημένη της μητέρα. Η Μάρθα Κουτουμάνου δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό γεγονός.

Το αντίο από τις κόρες και την εγγονή της

Τα λόγια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην Ζωή του

Ηταν ένας σύντομος επικήδειος αποχαιρετισμός του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην Ζωή του. Την γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του επι 41 ολόκληρα χρόνια.

«Στέκομαι πλάι σου, σε κρατώ αγκαλιά και θέλω να σου μιλήσω, όπως δεν είχα κάνει ποτέ: στις δύσκολες στιγμές που συνέπεσε να περάσουμε μαζί, αν σου στάθηκα μία φορά εσύ μου στάθηκες δέκα. Ήξερες να φιλιώνεις με τον εχθρό, να χάνεις γενναιόδωρα. Σ΄ όλη σου τη ζωή δεν δέχτηκες το μαύρο και στο πένθος που από νωρίς σ΄ εγκλώβιζε, εσύ απαντούσες με λευκό. Ανέτρεψες το σκοτάδι για να βρεθείς από τη μεριά του φωτός. Ένα κορίτσι που ο κόσμος σε βάφτισε με αγάπη "Ζωίτσα".

«Πάντα με συγχωρούσες. Σ' ευχαριστώ για όλα. Όσα μου έδωσες και σ ευχαριστω για όλα όσα θα μου δίνεις. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό».

 

Το πιο δυνατό χειροκρότημα ...  στην τελευταία έξοδο της ηθοποιού

Η Ζωή Λάσκαρη, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου με τις ερμηνείες της αλλά και οι ρόλοι που έπαιξε στο θέατρο που υπεραγαπούσε άφησαν εποχή.

Μια από τις πιο τραγικές φιγούρες στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη ήταν η μικρή Ζένια που κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας  ξέσπασε πολλές φορές σε λυγμούς, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι η αγαπημένη της γιαγιά δεν είναι πια κοντά της. Η Ζένια είναι η κόρη της Μάρθας Κουτουμάνου και του αξέχαστου  Βλάσση Μπονάτσου και είχε μια σχέση λατρείας με τη Ζωή Λάσκαρη.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι για να αποχαιρετίσει τη σπουδαία ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της, στον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τις κόρες της Μαρία -Ελένη Λυκουρέζου, Μάρθα Κουτρουμάνου και στην εγγονή της, Ζένια Μπονάτσου.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου - Νόνικα Γαληνέα, Βέρα Κρούσκα, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Φαίδων Γεωργίτσης, Φώτης Μεταξόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Βογιατζής, Άννα Φόνσου, Έλενα Ακρίτα, κ.ά.

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου -ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σήφης Βαλυράκης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ ένα στεφάνι με κόκκινα γαρύφαλλα έστειλε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στενοί φίλοι της Ζωής Λάσκαρη -ανάμεσά τους και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος- αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τη φίλη τους και ηθοποιό, που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που έχασε τη σύντροφο της ζωής του μετά από 40 χρόνια, βρίσκεται η κόρη του Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου και η Μάρθα Κουτουμάνου, από τον πρώτο γάμο της Ζωής Λάσκαρη, καθώς και η εγγονή της Ζένια Μπονάτσου.

Ένα ιδιαίτερο στεφάνι έστειλε η Ζωζώ Σαπουντζάκη στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 73 ετών.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, η Ζωζώ Σαπουντζάκη επέλεξε να 'γράψει' πάνω στο στεφάνι "Θα σαγαπώ Ζωζώ" με κόκκινα τριαντάφυλλα.

 

Η  ομοιότητα της μεγάλης κόρης της Ζωής Λάσκαρη Μάρθας με την μητέρα της

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα