Βάνδαλοι λεηλάτησαν το αυθεντικό βαγόνι του Orient Express στη Θεσσαλονίκη

Αδιαφορώντας για την ιστορία που κρύβει, άγνωστοι δεν δίστασαν να λεηλατήσουν το αυθεντικό βαγόνι του Orient Express, το οποίο χρονολογείται το 1900 και βρίσκεται στον χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ο βανδαλισμός προκάλεσε οργή στους φίλους του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα το πρωί (Τετάρτη), δυστυχώς γίναμε για τρίτη και χειρότερη φορά μάρτυρες της λεηλασίας του ιστορικού οχήματος Orient Express που βρίσκεται στον χώρο του μουσείου μας. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Οι πληγές από τα χτυπήματα παραμένουν ανοικτές και πονάνε. Δυστυχώς υπάρχει (;) φύλαξη, η οποία απορούμε τι κάνει και γιατί υπάρχει. Τρεις κατά σειρά κλοπές στο μουσείο μας είναι πολλές» έγραψαν, μεταξύ άλλων, στη σελίδα τους στο facebook.

Από το 1883

Είναι η τρίτη φορά που ασυνείδητοι προκαλούν ζημιές στο αγγλικής κατασκευής βαγόνι-ρεστοράν, το οποίο αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού Orient Express που έκανε τη διαδρομή Παρίσι - Κωνσταντινούπολη από το 1883.
Το θρυλικό τρένο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη διάσημη συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Αγκάθα Κρίστι, ενώ σε αυτό γυρίστηκαν περισσότερες από 1.800 ταινίες!

Το βαγόνι βρίσκεται στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ή Σιδηροδρομικό Μουσείο Ελευθερίου Κορδελιού), το οποίο εγκαινιάστηκε το 2001 και στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο κτίριο του 1894 στην περιοχή της Διαλογής, στο Κορδελιό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα