Κρήτη: Η μοιραία σύγκρουση και η πτώση του λεωφορείου από τη γέφυρα. Ένας νεκρός

Λεωφορείο που κινούνταν επί της παλιάς γέφυρας του Αποσελέμη "γλίστρησε" και έπεσε από ύψος 10 μέτρων, χωρίς πάντως να αναποδογυρίσει. Δυστυχώς το λεωφορείο έπεσε πάνω σε ΙΧ, συνθλίβοντάς το, ενώ από τη σύγκρουση συμπαρασύρθηκε ένα δεύτερο ΙΧ που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε το πρωί κοντά στην περιοχή του Αποσελέμη, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος το ΙΧ που οδηγούσε ο 40χρονος άνδρας κινούνταν με κατεύθυνση προς τη Χερσόνησο. Στο ύψος του Αποσελέμη για άγνωστους λόγους ο οδηγός χάνει τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σφοδρά με το τουριστικό λεωφορείο που κινούνταν στο δρόμο με κατεύθυνση το Ηράκλειο.  Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων παρασύρθηκε ένα ακόμα όχημα, χωρίς ωστόσο να τραυματισθεί κάποιος από τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώνεται ακαριαία ο 40χρονος οδηγός του ΙΧ ενώ το λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο και έπεσε από τη γέφυρα που υπάρχει στο σημείο σε βάθος δέκα μέτρων. Για καλή τύχη των επιβατών του λεωφορείου το βαρύ όχημα δεν αναποδογυρίζει ενώ την πορεία του ανακόπτουν τα ελαιόδεντρα. Τραυματίζονται δυο επιβαίνοντες καθώς και ο οδηγός του λεωφορείου ελαφρά στο χέρι. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους παραλαμβάνουν και τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από τη Χερσόνησο και ένα της ΕΜΑΚ με συνολικά 10 υπαλλήλους, ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε μποτιλιάρισμα στο σημείο.

Ωστόσο μέσα στην τραγωδία με το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, αναδύεται η τύχη - βουνό των επιβατών στο λεωφορείο οι οποίοι κατευθύνονταν προς την Κνωσό όταν συνέβη το τροχαίο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πορεία του λεωφορείου ανακόπηκε ... από μια ελιά Σε αντίθετη περίπτωση κανείς δεν ξέρει πως θα εξελισσόταν η υπόθεση...

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα