Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Αττική, Ηλεία και Ζάκυνθος

Η κατάσταση όσον αφορά την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική συνεχώς βελτιώνεται και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιάς. Ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί" σημειώνει η Πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στο Κρυόνερο Ηλείας καθώς και οι πυρκαγιές της Ζακύνθου.

Όπως έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 24 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.

Επισημαίνεται ότι για την Πέμπτη θα επικρατούν συνθήκες που ευνοούν την έναρξη και εξέλιξη δασικών πυρκαγιών, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως αυτό αποτυπώνεται και στον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

Η πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά στο Ηράκλειο

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων από τις 6 το απόγευμα.

Στο σημείο επιχειρούν επτά οχήματα με είκοσι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν δυσκολότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ανάληψη, Ηλείας

Οριοθετημένη είναι πλέον η πυρκαγιά στην περιοχή Ανάληψη-Περιστέρι στην Ηλεία.

Ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων απομακρύνεται όσο υποχωρεί η ένταση των ανέμων, ωστόσο οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών θα παραμένουν και απόψε το βράδυ σε κατάσταση επιφυλακής.

Δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο και οι όποιες μικρές εστίες εντοπίζονται, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τα πεζοπόρα τμήματα. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα