Έκτακτα μέτρα εν όψει της επιστροφής του Δεκαπενταύγουστου. Βίντεο

Έκτακτα μέτρα, μεταξύ των οποίων εντατικοί έλεγχοι από ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας και «μυστικοί» τροχονόμοι για επικίνδυνες παραβάσεις, θέτει σε εφαρμογή από αυτήν την ώρα και πάλι η ΕΛΑΣ, εν όψει της επιστροφής του Δεκαπενταύγουστου, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.


Στα έκτακτα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους και εξόδους των αστικών κέντρων, στα διόδια, καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων και περιοχές εορταστικών εκδηλώσεων.

Για την πρόληψη ατυχημάτων συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ αλλά και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.


Στη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.


Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά, απαγορεύεται η κίνηση όσων είναι ωφέλιμου φορτίου πάνω από 1,5 τόνο για το ρεύμα εισόδου ως τις 11 το βράδυ. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα φορτηγά ψυγεία και αυτά που μεταφέρουν ζώντα ζώα και ευπαθή προϊόντα, υδροφόρες και βυτιοφόρα που κινούνται για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, τα οχήματα κοινής ωφέλειας και έκτακτης ανάγκης, αυτά που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς και όσα χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

Δεκαπενταύγουστος: Η κάμερα του Alpha στα βουνά του Μαχαιρά ΒΙΝΤΕΟ

ert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα