Αναχωρούν και οι τελευταίοι ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου

Κορυφώνεται σήμερα, παραμονή, και αύριο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου.

Το λιμενικό σώμα βρίσκεται επί ποδός για να βοηθήσει στην ομαλή κυκλοφορία των ταξιδιωτών, οι οποίοι κατά χιλιάδες συρρέουν από νωρίς το πρωί στα λιμάνια της Αττικής για να αναχωρήσουν ενόψει της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Ειδικότερα, σήμερα αναχωρούν από τον Πειραιά 21 πλοία, από Ραφήνα 16 πλοία, ενώ από Λαύριο θα αναχωρήσουν πέντε πλοία. Αύριο 15 Αυγούστου, από το λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθούν 20 δρομολόγια, από την Ραφήνα 12 δρομολόγια, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου θα πραγματοποιηθούν έξι δρομολόγια.

Χθες, Κυριακή, στα λιμάνια της Αττικής γινόταν το αδιαχώρητο, καθώς χιλιάδες τουρίστες επέλεξαν τα πλοία για να αναχωρήσουν για τις θερινές διακοπές τους. Συγκεκριμένα, 27.822 άτομα και 4.775 οχήματα αναχώρησαν από τον Πειραιά, 7.969 άτομα και 1548 οχήματα αναχώρησαν από Ραφήνα, ενώ τέλος από το Λαύριο αναχώρησαν 1597 άτομα και 399 οχήματα. Επιπλέον αναχώρησαν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 7488 άτομα και 816 οχήματα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η έξοδος πραγματοποιήθηκε ομαλά με μικρές καθυστερήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, που όμως δεν επηρέασαν τα δρομολόγια των πλοίων.

Ως προς τις καιρικές συνθήκες, οι ταξιδιώτες των πλοίων, αναμένεται και σήμερα, όπως εξάλλου και χθες, να «κουνηθούν» καθώς σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται άνεμοι εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ, ενώ κατά τόπους στο νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα έξι μποφόρ. Από σήμερα το βράδυ όμως, αναμένεται σταδιακή πτώση της εντάσεως των ανέμων.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα