Ανατροπή βυτιοφόρου με χημικά στην εθνική οδό

Μια ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από την πυροσβεστική, την αστυνομία και ειδικά γερανοφόρα οχήματα  στον κόμβο της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας για να μην κινδυνέψουν οι οδηγοί από πιθανή έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε ασετόν.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 8 και μισή το πρωί όταν ο Τούρκος οδηγός του βυτίου που κατευθυνόταν προς την Εθνική οδό μέσα από τον κόμβο του Μαρκόπουλου κοντά στα Οινόφυτα. Όταν έφτασε στην διασταύρωση έγινε το ατύχημα.

Το βυτιοφόρο σύρθηκε για αρκετά μέτρα μέχρι να σταματήσει. Η άσφαλτος γέμισε λάδια και καύσιμα. Ο κίνδυνος για έκρηξη ήταν τεράστιος, Ο οδηγός αν και χτυπημένος κατάφερε να βγει έξω από την καμπίνα του και να απομακρυνθεί. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την εταιρεία αλλά και τους  συγγενείς τους για να τους ενημερώσει για το ατύχημα.

Φτάνοντας στο σημείο, αστυνομικοί και πυροσβέστες  όταν είδαν ότι το βυτίο μετέφερε επικίνδυνα χημικά, απέκλεισε όλη την περιοχή.

Η επιχείρηση έληξε μετά από αρκετές ώρες. Η αστυνομία πήρε τον ταχυγράφο του βυτιοφόρου, ενώ εξετάζει τα αιτία του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα