Ζάκυνθος: Έξι πύρινα μέτωπα. Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα

Για τρίτη μέρα σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος, μετά την πυρκαγιά στο όρος Βραχίωνας, που μαίνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αυτή τη στιγμή, η πυρκαγιά καίει σε 4 μέτωπα: το πρώτο στα βόρεια του νησιού, κοντά στο χωριό Βολίμες και το δεύτερο στα νοτιοδυτικά, πολύ κοντά στα χωριά του Κοιλιωμένου και του Αγαλά, ενώ  νεα φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή Ντερέτες στο Βασιλικό. Επίσης, η φωτιά που ξέσπασε από την Παρασκευή στο Καταστάρι, ανέβηκε στο Βραχίωνα και συνεχώς αναζωπυρώνεται λόγω των ανέμων.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετώπισε ο Αγαλάς, καθώς βρίσκεται μέσα σε πευκόδασος.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκοτσάς, στον ΣΚΑΪ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή ελικοπτέρου, που άρχισε να επιχειρεί στο νησί με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν καταφέρει να κρατήσουν τη φωτιά σε απόσταση 500 μέτρων από τον Αγαλά και αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για κατοικίες.

Οι κάτοικοι του χωριού και οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης, ενώ οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής, πνέουν, σύμφωνα με τον δήμαρχο στα 4 με 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας Ζακύνθου, η δύναμη των πυροσβεστών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νησί ξεπερνά τα 120 άτομα, ενώ δεκάδες είναι τα οχήματα που έχουν φτάσει με το πλοίο της γραμμής για να βοήθησουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη, στην περιοχή του Κοιλιωμένου. Υπάρχουν φόβοι ότι έχουν καεί στάβλοι με ζώα και αγροτικές καλλιέργειες, αλλά δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα