Τέλος ένα ευρώ στο λιμάνι της Σαντορίνης από κάθε επιβάτη

Ένα ευρώ θα καταβάλλει από τα μέσα Μαρτίου του 2018 κάθε επιβάτης που θα επισκέπτεται τη Σαντορίνη με κρουαζιερόπλοιο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δημοτικού λιμενικού ταμείο Θήρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» το λιμενικό ταμείο του νησιού ήδη δρομολογεί τις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση των υποδομών και εξοπλισμών ασφαλείας, ώστε από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου να μπορεί να εισπράξει το παραπάνω ποσό ανά επιβάτη ως «ανταποδοτικό τέλος για την παροχή υπηρεσιών ενίσχυσης της ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων».

Η σχετική δυνατότητα είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους από τους δημοσίου χαρακτήρα ή τοπικής αυτοδιοίκησης φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμενικών εγκαταστάσεων, παρέχεται υπό προϋποθέσεις από την 1η Ιανουαρίου 2018 με σχετική κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Η  απόφαση για την καταβολη τέλους 1 ευρώ, προσδιορίζει ως υπόχρεους για την καταβολή των ανταποδοτικών τελών και δικαιωμάτων –τα οποία βαρύνουν και ακολουθούν το πλοίο- τον πλοιοκτήτη και τον εφοπλιστή και τον κατά το χρονικό διάστημα της απαίτησης ναυτικό πράκτορα ή νόμιμο αντιπρόσωπό τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα