Σοκ στη Ρόδο: 14χρονα ξυλοκόπησαν μετανάστες μικροπωλητές

Κατηγορούμενοι για το νόμο περί ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι οι τέσσερις ανήλικοι ( ηλικίας 14,15,15, και 17 ετών), κάτοικοι Ρόδου, οι οποίοι φέρονται να χτύπησαν δύο μικροπωλητές (υπήκοοι Μπαγκλαντές) στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Αρχικά ομάδα έξι ατόμων επιτέθηκε σε 30χρονο μετανάστη την ώρα που πουλούσε την πραμάτεια του στην παλιά πόλη. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ανήλικοι τον χαστούκισαν στο πρόσωπο, του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και του φώναξαν: «Γ… τους Πακιστανούς». Από το χτύπημα προκλήθηκε εσωτερικό τραύμα στο στόμα.

Μετά από μία ώρα πέντε ανήλικοι επιτέθηκαν σε 24χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, επίσης μικροπωλητή στην παλιά πόλη. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ανήλικοι του είπαν ότι είναι «Χρυσή Αυγή», τον έριξαν κάτω, τον χτύπησαν και του πήραν 270 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνες και σχημάτισε δικογραφία για τέσσερις ανήλικους. Οι τρεις από αυτούς αναγνωρίστηκαν ως δράστες και από τα δύο θύματα, ενώ ο τέταρτος αναγνωρίστηκε από τον έναν από τους δύο. Η Αστυνομία αναζητά ακόμα δύο ανήλικους που φέρονται να εμπλέκονται στα ίδια περιστατικά, που έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο νησί.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα