Κόβουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά

Σε αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη, προχωρά από σήμερα,1η Αυγούστου, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας (ΦΣΑ) και Πειραιά, με κύριο αίτημα την εξόφλησης από τον Οργανισμό για όσα από αυτά τα προϊόντα έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η απόφαση ελήφθη μετά από Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμ. Συλλόγου Αττικής και του Φαρμ. Σύλλογου Πειραιά που ανακοίνωσαν το εξής :

"Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλώσιμων υλικών, από την 1η Αυγούστου 2017.

Από τις 14 Ιουλίου είχε προαναγγελθεί η μορφή αυτή κινητοποιήσεων ως προειδοποίηση σε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου που αφορούσε το ίδιο ζήτημα. Τότε οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούσαν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «να τιμήσει, έστω την ύστατη στιγμή την υπογραφή του, με την πλήρη εξόφληση των τριών πρώτων μηνών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου- Μαρτίου) το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017 όπως ορίζει η σύμβαση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα