Κέρκυρα: Η κατάθεση της συντρόφου θα ρίξει φως στο τραγικό ατύχημα

Φρικτό θάνατο βρήκε ο άτυχος τουρίστας όταν η προπέλα του σκάφους που οδηγούσε η κοπέλα του τον τραυμάτισε θανάσιμα ...

Από δύο χτυπήματα στο κεφάλι που το ένα ήταν στο σημείο της ένωσης του λαιμού με τον κορμό, φαίνεται να προήλθε ο θάνατος του νεαρού Ελβετού στην Κέρκυρα. Εκτός από τα δύο αυτά σοβαρά τραύματα, στο σώμα του νεκρού εντοπίστηκαν και άλλα χτυπήματα από το ταχύπλοο σκάφος από το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο.

Σήμερα αναμένεται και η ιατροδικαστική έρευνα η οποία θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του νεαρού Ελβετού.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το protothema, η σύντροφός του η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο πηδάλιο του σκάφους, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ωστόσο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος θα ρίξει η κατάθεσή της.

Η γυναίκα μετά το δυστύχημα είχε συλληφθεί αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα φέρνει για ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα το μεγάλο θέμα με την ενοικίαση μικρών ταχυπλόων σε τουρίστες που τις περισσότερες φορές αν όχι όλες γίνεται χωρίς το απαιτούμενο δίπλωμα.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που νοίκιασε το σκάφος στους δύο Ελβετούς, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς.  Για τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους δεν χρειάζεται δίπλωμα. Το σύνθημά μας είναι: "Πρώτα η ασφάλεια". Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας».

To χρονικό της υπόθεσης

Το ζευγάρι Ελβετών είχε έρθει για διακοπές στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι είχε βγάλει το ταχύπλοο σκάφος που είχε νοικιάσει στα ανοιχτά και περιεργαζόταν τα χειριστήρια, όταν συνέβη το κακό. Σε καμία περίπτωση η σύντροφος του άτυχου Ελβετού  δεν φανταζόταν πως τα γέλια και τα παιχνίδια πάνω στο σκάφος θα μετατρέπονταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε ουρλιαχτά.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες  όταν η σύντροφος του  άτυχου νεαρού που βρισκόταν στο πηδάλιο άνοιξε τον μοχλό ταχύτητας απότομα, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να πέσει στη θάλασσα και να χτυπηθεί θανάσιμα από το σκάφος.

Ο νεαρός Ελβετός αφού περισυνελέγη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα