Κατατέθηκαν δύο τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Δύο νέες τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με την πρώτη, μετατίθεται χρονικά κατά δύο μήνες η δυνατότητα κατ' εξαίρεση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης, για υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί και διαβιβαστεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εισαγγελική παραγγελία και έχουν προτεραιοποιηθεί ή πρόκειται να προτεραιοποιηθούν (έως 30.9.2017 αντί έως 31.7.2017 που ισχύει).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ίδια τροπολογία μετατίθεται κατά δύο μήνες και η ανάθεση από 1.10.2017 (αντί 1.8.2017 που ισχύει) εκτέλεσης των εισαγγελικών παραγγελιών, για τη διενέργεια ελέγχων σε υπηρεσία εκτός της ΑΑΔΕ με ειδικούς προανακριτικούς υπαλλήλους, που εποπτεύονται από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και με αρμοδιότητα την έρευνα τέλεσης εγκλημάτων φοροδιαφυγής ή λοιπών οικονομικών αδικημάτων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς τροπολογία, με την οποία συμπληρώνεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και δοκιμών για την πιστοποίηση και την επιχειρησιακή ένταξη των υποβρυχίων «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβλέπεται η διάθεση επιπλέον ποσού μέχρι 19,7 εκατομμυρίων ευρώ, για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών πλήρους επιχειρησιακής απόδοσης των εν λόγω υποβρυχίων, την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις δοκιμές, καθώς και για την συντήρηση των συνοδών πλοίων δοκιμών των υποβρυχίων αυτών.

Έως σήμερα για την ολοκλήρωση των εργασιών των ανωτέρω υποβρυχίων έχει διατεθεί το ποσό των 90,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος της προτεινόμενης διάταξης είναι να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό τα υποβρύχια στον στόλο για πλήρη επιχειρησιακή εκμετάλλευση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα