Πάτρα: Αμαρτωλό παρελθόν για τους γονείς που κακοποίησαν το μωρό τους

Νέες αποκαλύψεις για τους γονείς που κατηγορούνται για την κακοποίηση του βρέφους στην Πάτρα

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση του εφτά μηνών βρέφους από την Πάτρα. Από τις νέες εξετάσεις που έγιναν στο άτυχο κοριτσάκι αποκαλύφτηκε ότι, εκτός από τα κατάγματα και τα καψίματα από τσιγάρα που είχε στο κορμάκι του, είχε χτυπηθεί πριν από λίγο καιρό και στο μάτι, ενώ δεν τρεφόταν σωστά, με αποτέλεσμα να μην έχει φυσιολογική ανάπτυξη!

Τον Μάιο συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας είχε πάει στην Αστυνομία για να καταγγείλει ότι το μωρό είχε χτυπηθεί άσχημα στο ματάκι του. Οι Αρχές άρχισαν έρευνες και σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία εστάλη στον εισαγγελέα. Μετά το νέο περιστατικό, η δικογραφία ανασύρθηκε και θα γίνουν νέες έρευνες, που μπορεί να καταδικάσουν τους γονείς-τέρατα ακόμα και σε 10 χρόνια φυλάκιση. Η 27χρονη μητέρα και ο 19χρονος πατέρας του μωρού συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

Οι ίδιοι, πάντως, φαίνεται ότι έχουν μία εξήγηση για όλα. Οπως είπαν στους αστυνομικούς, τα χτυπήματα στο μωρό τα προκάλεσε το κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφάκι του και τα εγκαύματα δεν προκλήθηκαν από τσιγάρο, αλλά από καυτό γάλα, που έχυσε πάνω στο βρέφος -πάλι- το δίχρονο αδελφάκι του!

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή διέψευσαν τους ισχυρισμούς τους, κρίνοντας πως τα εγκαύματα προήλθαν από τσιγάρα που έσβηναν στο κορμάκι του. Επίσης, οι νέες εξετάσεις έδειξαν πως το βρέφος δεν είχε φυσιολογική ανάπτυξη, αφού δεν είχε τη σωστή διατροφή για την ηλικία του.

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την υπεράσπιση των γονιών του μωρού, αν αποδειχτεί πως οι ισχυρισμοί τους είναι αβάσιμοι, αφήνει ο δικηγόρος τους Γιάννης Αποστολόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε πως, αν τελικά οι πελάτες του κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν με πέντε έως και 10 χρόνια φυλάκισης.

Στο μεταξύ, ανώνυμες καταγγελίες στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 είχε λάβει στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε την εφτά μηνών κορούλα της. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, από το 2009 έως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και την παραμέληση από την 27χρονη των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της.

Αμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές της περιοχής και τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από την οικογένεια, ενώ πλέον ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας. Μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι «κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του».


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα