Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στην Κω είπε ο γγ Πολιτικής Προστασίας

Άμεσα ξεκινά στην Κω ο έλεγχος της καταλληλότητας των κτιρίων, τα οποία έχουν υποστεί ζημίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε στις 01:32 το νησί.

«Είναι περιορισμένες οι επιπτώσεις, τα κτίρια άντεξαν, καθώς όλα τα θύματα ήταν σε μία κατάρρευση κτιρίου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί και μετέχει σε σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να καταγράψει τις ενέργειες που θα γίνουν στη συνέχεια, ώστε να επανέλθει το νησί σε κανονικότητα.

Ο κ. Καπάκης διευκρίνισε ότι η ομάδα των ΕΜΑΚ που έφτασε στην Κω «δε χρειάστηκε να επιχειρήσει, καθώς δεν υπάρχουν αγνοούμενοι». «Τα όποια κτίρια υπέστησαν ζημιές ήταν παλαιάς ή κακής κατασκευής, είναι περιορισμένες οι καταρρεύσεις.

Οι ζημιές είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τη Λέσβο και εντοπίζονται στο κέντρο του νησιού» σημείωσε ο κ. Καπάκης προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος καταλληλότητας των κτιρίων που έχουν υποστεί ρηγματώσεις ή ζημιές.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Κω ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι δύτες εξετάζουν τις ζημιές που έχει υποστεί, ενώ αντίστοιχο έλεγχο θα κάνει και άλλο κλιμάκιο, με στόχο «πολύ γρήγορα τουλάχιστον ένα μέρος του λιμανιού να δοθεί στη λειτουργία», ενώ σημείωσε ότι «το αεροδρόμιο θα λειτουργεί κανονικά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα