Σεισμός στην Κω: Δύο νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες, πτώσεις κτηρίων, μεγάλη ζημιά στο λιμάνι

Δύο νεκροί τουρίστες που διασκέδαζαν σε ένα μπαρ και αρκετοί τραυματίες είναι τα θύματα του σεισμού που έπληξε την Κω στις 1:31 τα ξημερώματα και ήταν 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Κώστα Παπαζάχο.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τα παράλια της Τουρκίας, κοντά στη Κω, 15 χλμ ανατολικά της Κω.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι «η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη».

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέρο, στην Πάτμο, στη Σάμο και στην Ικαρία. Στην ίδια περιοχή ακολούθησαν πολλές σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,3 έως 4,6 Ρίχτερ.

Στην Κω με αεροσκάφος C-130 έφθασαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στις ζημιές των υποδομών του νησιού είπε ότι «το λιμάνι δεν είναι λειτουργικό».

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο νησί της Κω

Ο σεισμός προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες.

Όλοι διανυκτέρευσαν σε δρόμους και πλατείες, φοβούμενοι έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό.

Κατέρρευσε το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, υπέστη σοβαρές ζημιές ο ναός της Αγίας Παρασκευής, τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλατεία Ελευθερίας, η καμάρα προς τα μπαράκια καθώς και τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείο.

Δεκάδες είναι και τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα