Κανένα ελαφρυντικό για την φόνισσα του Κορωπίου

Κανένα ελαφρυντικό, που θα «έσπαγε» τα ισόβια, δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην 26χρονη Νικολέτα Παπαϊωάννου για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του τότε συντρόφου της Θεοδώρας Πασπαλά πέρυσι τον Αύγουστο στο Κορωπί.

Η «φόνισσα του Κορωπίου» καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες, καθώς δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι η κατηγορούμενη έκανε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας, η αδελφή του 35χρονου θύματος έπεσε συγκινημένη στην αγκαλιά συγγενών και φίλων. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας ο 41χρονος Γιάννης Θεοδωρής, που αποτέλεσε το «μήλον της Εριδος» μεταξύ του θύματος και της κατηγορουμένης.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Νωρίτερα, σε μια αγόρευση-καταπέλτη, η εισαγγελέας της έδρας αναφέρθηκε στη χρόνια αντιδικία της κατηγορουμένης με το θύμα. Ο λόγος που έρχονταν σε αντιπαράθεση οι γυναίκες ήταν η παράλληλη σχέση που διατηρούσε ο 41χρονος σύζυγος του θύματος και με τις δύο. «Η κατηγορούμενη τον γνώρισε σε πολύ μικρή ηλικία, είχε αναπτύξει αισθηματικό δεσμό μαζί του και τη δική της οικογένεια και επιζητούσε διακαώς την κοινωνική αποκατάσταση και την αναγνώριση των παιδιών της» περιέγραψε η εισαγγελέας και κατέληξε: «Η κατηγορούμενη είχε ήδη το κοφτερό μαχαίρι μαζί της, δεν ήταν τυχαία στα ψώνια της, ήταν δίπλα της. Πώς κατάφερε να το βγάλει εκείνη την ώρα από τη σκληρή θήκη του; Ηταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα. Εγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της».

Με την ανακοίνωση της απόφασης, η αδελφή του θύματος Ελλη Πασπαλά ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφασή της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. «Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους θα είναι ισόβια στη φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει κι εκείνα» ανέφερε.

Από την πλευρά της, η συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης Ειρήνη Μαρούπα υπογράμμισε: «Η απόφαση αυτή δεν απένειμε Δικαιοσύνη. Ενώ το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα γεγονότα έγιναν υπό το βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται ο Πάσσαρης και άλλοι. Είναι αδιανόητο, όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους, αυτό να μην αναγνωρίζεται στην ποινή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα