Κακοκαιρία: Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χαλκιδική

Οι περιοχές του πρώην δήμου Τορώνης, από το Πόρτο Κουφό, την Τορώνη και τη Συκιά είδαν σήμερα το φοβερό πρόσωπο της φύσης. Οι έντονες βροχοπτώσεις ενέσκηψαν από νωρίς στις περιοχές αυτές και οι κάτοικοι μαζί με τους τουρίστες λαχτάρησαν.

Οι ζημιές τεράστιες τόσο σε υποδομές, όσο και διάφορες επιχειρήσεις. Ο δήμος Σιθωνίας με το υπ' αριθμ. 10878 έγγραφό του ζήτησε την κήρυξη του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της σημερινής θεομηνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιες υποδομές, όπως σε δρόμους και δίκτυα, ενώ ζημιές υπάρχουν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Από νωρίς το πρωί ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Σιθωνίας βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος Ιωάννης Τζίτζιος επισκέφθηκε μία μία τις περιοχές που δέχτηκαν το χτύπημα της κακοκαιρίας. Η αναλυτική καταγραφή των ζημιών θα γίνει τις επόμενες ημέρες από κλιμάκιο του Δήμου.

halkidikinews

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: