Όχι από τον εισαγγελέα στο αίτημα της Ηριάννας για αποφυλάκιση. Ένταση στο Εφετείο

Απέρριψε ο εισαγγελέας της έδρας το αίτημα της 29χρονης Ηριάννας για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει παρόμοια αδικήματα.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας, επικράτησε μικροένταση και στο χώρο του Εφετείου η οποία μεταφέρθηκε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Με φωνές και συνθήματα απάντησαν οι αλληλέγγυοι στην απόφαση του δικαστηρίου ενώ και μπουκάλια εκσφενδονίστηκαν με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν «ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω! Όλους τους αφήνετε και δυο παιδιά να μείνουν μέσα…».

Στη συνέχεια μερίδα του κόσμου που βρισκόταν από το πρωί στο Εφετείο κινήθηκε προς την Αλεξάνδρας όπου κάποιες πέτρες και μπουκάλια εκτοξεύθηκαν προς το κτίριο ενώ έκλεισε η κάθοδος της Λεωφόρου καθώς οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά σε κάδο.

Λίγο αργότερα και χωρίς να παρέμβουν οι αστυνομικοί, οι νεαροί αποχώρησαν.

Όχι από εισαγγελέα

Απορριπτικός ήταν ο εισαγγελέας και για τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" και υπέβαλλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Η 29χρονη που αιτείται την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", απευθυνόμενη στους δικαστές είπε πως:

"Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων".

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: