Επιδότηση εργοδοτικής εισφοράς. Το πρόγραμμα για όσους προσλάβουν εργαζόμενους με μπλοκάκι

Πρόγραμμα επιδότησης εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να επανεγγράψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Οι λεπτομέρειες της εξαγγελίας του πρωθυπουργού αναφέρονται στα εξής:

- Το πρόγραμμα αφορά επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς καταρχήν για διάστημα δώδεκα (12) μηνών, για όσους «εργοδότες» επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με «μπλοκάκι» σε μισθωτό. Στην επιδότηση συμπεριλαμβάνεται και η εργοδοτική εισφορά των Δώρων και του Επιδόματος Αδείας. Ανώτατο όριο επιδότησης θα είναι τα 350€ το μήνα.

- Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να καλύψει κατ’ αρχήν 40.000 εργαζόμενους, που σήμερα παρέχουν υπηρεσίες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών σε έως δύο «εργοδότες».

- Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα που απασχολούν εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και θα έχουν εγγραφεί στην σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έως τη στιγμή της επίσημης έναρξης του προγράμματος.

- Το πρόγραμμα θα προβλέπει την υποχρέωση διατήρησης του συνόλου του προσωπικού για ορισμένο διάστημα πριν την έναρξη της επιδότησης και διατήρηση των ωφελούμενων εργαζομένων με την ίδια σχέση εργασίας (εξαρτημένη εργασία) για ορισμένο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησης.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα