Κακοκαιρία: Νεκρός 45χρονος στην Αμφιλοχία από πτώση κεραυνού

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο 45χρονος που αγνοούνταν και αναζητούνταν από χθες το βράδυ στην Τ.Κ. Μέγα Κάμπου του Δήμου Αμφιλοχίας, σύμφωνα pelop.gr.

Ο άτυχος 45χρονος, όπως όλα δείχνουν χτυπήθηκε από κεραυνό χθες αργά το απόγευμα την ώρα της σφοδρής καταιγίδας.

Συγχωριανός του που γνώριζε τον άτυχο άντρα από μικρό παιδί μιλά στο protothema.gr.

«Ήταν πολύ καλό παιδί ο Άγγελος, μοναχικός άνθρωπος και τις περισσότερες ώρες τις περνούσε στο στάβλο με τα ζωντανά του. Την αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και δεν ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν στο στάβλο με καταιγίδα. Ξαφνιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι χτυπήθηκε από κεραυνό και πέθανε. Η οικογένειά του τον έψαχνε από χθες το απόγευμα και φοβήθηκαν όταν είδαν ότι δεν επέστρεψε τη νύχτα στο σπίτι. Κανείς δεν περίμενε ότι θα πεθάνει από κεραυνό ο Άγγελος που κάνει χρόνια αυτή τη δουλειά , που γύριζε στα χωράφια και ήξερε να προφυλάσσεται από κακοτοπιές», λέει στο protothema .gr συγχωριανός του.

Το κύμα κακοκαιρίας, με την ονομασία «Μέδουσα» που πλήττει ολόκληρη την χώρα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ζημιές. Δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν, κόπηκαν δένδρα, ενώ σημειώθηκαν και χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και σήμερα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αγωνία για ορειβάτη στον Όλυμπο

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα βρίσκεται εγκλωβισμένος στην περιοχή Καζάνια του Ολύμπου ο Ρουμάνος ορειβάτης που έχασε πριν δύο ημέρες τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να ανέβει στον Μύτικα. Ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, στις 13.58 διακόπηκε, λόγω εξάντλησης της μπαταρίας του κινητού του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πάντως, ήταν καλά στην υγεία του και σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Οι άντρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν από χθες το πρωί, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, αναγκάστηκαν να διακόψουν τις έρευνες, καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, που έκαναν το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Αυτή τη στιγμή κλιμάκια της Πυροσβεστικής από την 2η και 8η ΕΜΑΚ όπως και την Πυροσβεστική της Ελασσόνας έχουν αντικαταστήσει συναδέλφους τους μετά από μία εξουθενωτική πολύωρη προσπάθεια να δουν το νεαρό ορειβάτη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αργά χθες το απόγευμα οι διασώστες είχαν φωνητική επαφή με τον 30χρονο, έγιναν τρεις προσπάθειες ανάβασης για να τον προσεγγίσουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον δουν, καθώς βρίσκεται σε γκρεμό.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ρουμάνου, συμμετέχουν εννέα διασώστες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, έμπειρα μέλη του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης. Στο μεταξύ, οι καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο είναι εξαιρετικά δύσκολες, με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή βροχή, τη χαλαζόπτωση και τις αστραπές, ενώ η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, φτάνοντας τους 4 με 5 βαθμούς.

Στο έλεος της Μέδουσας η χώρα. Ποιες περιοχές χτύπησε η κακοκαιρία

Προβλήματα από καταιγίδες και χαλάζι, σε Πάτρα και Ιωάννινα. Χιονίζει στον Όλυμπο

 

Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξει σήμερα η κακοκαιρία

Η «Μέδουσα», όπως ονομάστηκε ήδη έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, όμως οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν τους πολίτες, καθώς σήμερα Δευτέρα αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς. Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων και στην Αττική.

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνοδεύονται στις περιοχές αυτές από θυελλώδεις ανέμους, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το πρωί της Τρίτης.

Λόγω της έντασης των αναμενόμενων φαινομένων που περιλαμβάνουν και κεραυνούς, και του γεγονότος ότι χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε κατασκηνώσεις, ανοικτούς χώρους, παραλίες, απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή.

Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, με εξαίρεση τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην περιοχή του Παγασητικού, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, και την Εύβοια αναμένονται κατά τόπους πολύ ισχυρά φαινόμενα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης των καταιγίδων οι άνεμοι θα πνέουν με ισχυρότατες ριπές.

Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 12 έως 26, στην Θεσσαλία και την Ήπειρο από 17 έως 25, στην Στερεά και την Πελοπόννησο από 18 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 28, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως κατά το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν παροδικά μεταβαλλόμενων διευθύνσεων 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας υπάρχει έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το πρωί, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού η σπάνια για την εποχή κακοκαιρία, στο πέρασμα της κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακής και Δευτέρας, θα πλήξει κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του βόρειου Αιγαίου.

Αλλού τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική, δηλαδή ένταση και διάρκεια και αλλού θα είναι κάπως πιο ήπια. Βέβαια τα προγνωστικά στοιχεία εμμένουν στο γεγονός ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι οι ακόλουθες:

- Κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία

- Χαλκιδική

- Σποράδες

- Εύβοια

- τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς (κυρίως Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Φθιώτιδα)

Παρ' όλα αυτά, ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Αρναούτογλου: Προβλέπει χιονόπτωση στον Ολυμπο!

Με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα στο facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει τα τερτίπια του καιρού και μιλά όχι μόνο για «αισθητή πτώση της θερμοκρασίας» αλλά για τον υδράργυρο να αγγίζει πολικές θερμοκρασίες. Ωστόσο αυτό θα ισχύει ενδεχομένως για τον Ολυμπο και συγκεκριμένα την κορυφή, όπου στο Μύτικα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η θερμοκρασία φλερτάρει με το ....μηδέν!

Αναλυτικότερα ο Σάκης Αρναούτογλου ισχυρίζεται ότι «Πρόσκαιρη, αλλά εντυπωσιακή και η πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες με ιδιαίτερο έντονο το σκαμπανέβασμα σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη.

Δείτε την πορεία της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών στην Αττική αλλά και στην κορυφή του Ολύμπου (2917μ) καθώς αυτή θα σημειώσει πρόσκαιρη αλλά αισθητότατη κατά τόπους πτώση (ακόμα και 8-10 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο για την περίοδο που διανύουμε κυρίως στα κεντρικά και βόρεια) ενώ μάλιστα στην υψηλότερη κορυφή της χώρας μας δεν αποκλείεται να το παλέψει ακόμα και για χιονόνερο ή χιόνι τις πρωινές κυρίως ώρες της Δευτέρας καθώς ο υδράργυρος μέσα Ιουλίου ίσως φλερτάρει και με το...μηδέν !

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα