Σαρώνει στο πέρασμά της η Μέδουσα. Θα περάσει και από Αττική. Bίντεο

Από τη δυτική Ελλάδα ξεκίνησε το καταστροφικό της πέρασμα η “Μέδουσα”, όπως αποκαλείται το καιρικό φαινόμενο που θα επηρεάσει όλη τη χώρα.

Αρχικά “χτύπησε” στην Πτολεμαΐδα, μετά στο Αγρίνιο, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Αχαΐα, όπου προκλήθηκαν πυρκαγιές από κεραυνούς.

Η “Μέδουσα” θα περάσει και από την Αττική, συνοδευόμενη από ισχυρές καταιγίδες.

Πτολεμαίδα

Η Πυροσβεστική δέχτηκε 41 κλήσεις για άντληση υδάτων και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων.

Κατά τις βραδινές ώρες στην περιοχή της Πτολεμαΐδας η υπηρεσία μας δέχθηκε 42 κλήσεις για άντληση υδάτων & 4 κλήσεις για κοπές δέντρων.



“Άσπρισε” το Μέτσοβο



Ενδεικτικές της κακοκαιρίας που πλήττει τη δυτική χώρα είναι οι εικόνες από το Μέτσοβο . Οι στέγες άσπρισαν από το χαλάζι, προβλήματα προκλήθηκαν σε δρόμους μέσα στο χωριό.

Καλλιέργειες καταστράφηκαν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Την οργή της “Μέδουσας” γνώρισαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου.

“Πνίγηκε” η Λάρισα

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από τη μεγάλη ποσότητα νερού.

Λόγω των κεραυνών άρχισαν και οι διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βραχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Έκλεισε η Πατρών - Πύργου

Έκλεισε η εθνική οδός Πατρών - Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης.


Χαλάζι και έλλειψη ορατότητας ταλαιπώρησαν τους οδηγούς στην Πατρών - Πύργου, όπου εξαιτίας της ισχυρής χαλαζόπτωσης αναγκάστηκαν να σταματήσουν καθώς δεν... έβλεπαν και μοιραία έκλεισε η Εθνική στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Χαλάζι και ισχυροί άνεμοι στο Αγρίνιο - Προβλήματα στις καλλιέργειες

Στο Αγρίνιο οι βροχές συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι σύμφωνα με το agriniotimes.gr παρασέρνουν ότι βρουν στο διάβα τους.

Στην περιοχή υπήρξε και χαλαζόπτωση η οποία διήρκησε λίγα λεπτά, ήταν όμως αρκετή για να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε αμπελοκαλλιέργειες αλλά και σε κηπευτικά, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, όπως μετέδωσε το agriniosite.gr.

''Άνοιξαν οι ουρανοί'' και στην Λάρισα

Οι ουρανοί ''άνοιξαν'' και στην Λάρισα ενώ αστραπές και κεραυνοί πέφτουν... σωρηδόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliatv.gr, η οδήγηση στον δρόμο Λάρισας-Τρικάλων είναι επικίνδυνη καθώς δεν υπάρχει καλή ορατότητα και ειδικά στο κομμάτι Κουτσόχερο - Ζάρκο αρκετοί οδηγοί έχουν σταματήσει τα οχήματά τους με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί μεγάλη ουρά

Δελτίο επιδείνωσης ΕΜΥ

Τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/07/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα επηρεάσουν την Κυριακή (16/07/2017) τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα (17/07/2017) το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το πρωί τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (περιλαμβανόμενης πρόσκαιρα και της Αττικής), την Εύβοια, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και τη Θράκη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως σε Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

Ο καιρός τη Δευτέρα 17 Ιουλίου

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός το επόμενο διήμερο σε αρκετές περιοχές της χώρας, με νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Από την Τρίτη όμως και από τα δυτικά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα τη Δευτέρα ως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση από τα δυτικά το απόγευμα. Βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και το θερμόμετρο από 17 έως 25 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 15 έως 26 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη βροχή και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, βοριάδες 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 21 έως 30 βαθμούς.

Στα νησιά του κεντρικού, βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 18 έως 28 και στα βόρεια 23 βαθμούς.

Στην Αττική, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα