Βεντέτα βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από τη δολοφονία στο Γέρακα

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 59χρονου άνδρα το μεσημέρι του Σαββάτου στον Γέρακα. Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας του 23χρονου που είχε σκοτώσει τον 20χρονο φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα πέρσι το Μάιο στην Πεντέλη.

Ο 59χρονος άνδρας είχε πάει στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη συμβολή  Μαραθώνος και Σπατών για να κάνει τα ψώνια του.
Βγαίνοντας και αφού μπήκε στο αυτοκίνητό του,  δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, δύο στο κεφάλι και άλλες δύο στο σώμα.

Η δολοφονία του, σύμφωνα με την αστυνομία, τοποθετείται χρονικά στις δώδεκα το μεσημέρι ενώ αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι δεν βρεθήκαν κάλυκες στο σημείο της δολοφονίας. Αυτό εξηγείται με το ότι η αστυνομία ενημερώθηκε στις 15:30 οπότε ο δράστης είχε την ευκαιρία να καλύψει όλα τα ίχνη του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης,  ήταν γνώστης της περιοχής και παρακολουθούσε το θύμα του  τακτικά γνωρίζοντας τις κινήσεις του.

Όταν εκείνος πήγε στην αγορά του Γέρακα προκειμένου να ψωνίσει, βρήκε την ευκαιρία και του επιτέθηκε πυροβολώντας τον τέσσερις φορές όπως φαίνεται από τα τραύματα που φέρει.

Ο δράστης τον περίμενε να βγει από το σουπερ μάρκετ.
Ο 59χρονος είχε παρκάρει το όχημα του, ένα Μazda 6, απέναντι από το σούπερ μάρκετ στο ρεύμα προς Αθήνα.

Όταν ο 59χρονος μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο, ο δράστης τον αιφνιδίασε. Όπως μαρτυρούν τα πρώτα στοιχεία, ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές, δύο στο κεφάλι και δύο στην πλάτη.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από διερχόμενο πολίτη στις 15:30, που είδε το όχημα με έναν νεκρό άνδρα. Μάλιστα αστυνομικοί τόνισαν ότι ο άνδρας είχε αρχίσει να βρίσκεται σε φάση ακαμψίας κάτι που δυσκόλεψε την μεταφορά του, ενώ η χρονική διαφορά από την ώρα που το θύμα πυροβολήθηκε μέχρι την ανεύρεσή του, άφησε περιθώριο στον δράστη αφού μάζεψε τους κάλυκες να εξαφανιστεί.  

Ο 59χρονος άνδρας είναι συνταξιούχος και δεν έχει ποτέ ενοχλήσει τις αρχές.

Οικογενειακό ιστορικό…

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 59χρονος είναι πατέρας του 23χρονου δολοφόνου του Θοδωρή Γαλαζούλα, που η υπόθεση της δολοφόνιας του εξιχνιάσθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο 20χρονος φοιτητής που είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του στα Γλυκά Νερά, είχε εντοπιστεί νεκρός στις 14 Μαΐου σε δασική έκταση στην Πεντέλη και η αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση βρέθηκε στα ίχνη του 23χρονου γιού του δολοφονημένου 59χρονου.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα.

Οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει στο πρόσωπο του δράστη αρκετές ημέρες μετά από την έρευνα που ακολούθησε τον εντοπισμό της σορού του άτυχου Θοδωρή, καθώς τον είχαν εντοπίσει να κινείται με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Γέρακα.

Ο νεαρός, όμως, όταν τους αντιλήφθηκε αρχικά τους επιτέθηκε με το αυτοκίνητό προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό - χωρίς επιτυχία - και μετά από καταδίωξη είχε συλληφθεί.

Στο αυτοκίνητο του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι ενώ στο σπίτι του οι αστυνομικοί ανακάλυψαν φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, φυσίγγια κρότου, πιστόλια τύπου ρέπλικα και ένα αυτόματο όπλο καλάνισκοφ ρέπλικα.

Η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο εκδοχές, η μια είναι αυτή της προσωπικής διαφοράς με τρίτους και η άλλη αυτή της αντεκδίκησης από την οικογένεια του άτυχου 20χρονου φοιτητή.

Τραγική φιγούρα είναι η γυναίκα του 59χρονου άνδρα η οποία ειδοποιήθηκε και πήγε στο σημείο δολοφονίας του άνδρα της και η οποία αμέσως πήγε στον Κορυδαλλό να ειδοποιήσει τον γιο της σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του.

Δείτε βίντεο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα