Προφυλακιστέα η μητέρα της 14χρονης. Υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη

Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες μετά την απολογία της στον Ανακριτή η 40χρονη Βολιώτισσα, η οποία φέρεται ότι έδωσε τη συγκατάθεσή της ώστε η κόρη της, ηλικίας μόλις 15 χρονών, να ταξιδέψει στη Κέρκυρα με έναν Βολιώτη επαγγελματία, ηλικίας 55χρονών, που -σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει- την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η υπόθεση φρίκης που έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ, αποκαλύφτηκε το Σάββατο στην Κέρκυρα. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας συνέλαβαν το μεσημέρι τον 55χρονο με την ανήλικη στο λιμάνι του νησιού, την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν.

Η 40χρονη οδηγήθηκε στον Ανακριτή γύρω στη 1.15 το μεσημέρι και η απολογία της διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες. Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα - Ανακριτή η 40χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα. Οδηγήθηκε στο κρατητήριο μέχρι την έκδοση της απόφασης φυλάκισης.

Στην απολογία της η 40χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Όπως ισχυρίστηκε, δεν γνώριζε τίποτα για τη σχέση της ανήλικης κόρης της με τον 55χρονο. Το λάθος της, όπως φέρεται να υποστήριξε, ήταν ότι επέτρεψε στην ανήλικη να κάνει το ταξίδι, όμως είχε άγνοια για το τι συνέβαινε.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, Ιωάννης - Ανδρέας Ρίγγας, δήλωσε μετά την απόφαση ότι «η προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης μητέρας ήταν αυστηρή, και οπωσδήποτε μη αναγκαία σε σχέση κυρίως με τα στοιχειά της δικογραφίας.

Η κατηγορουμένη ευελπιστεί ότι πριν τη δίκη θα περιοριστεί η εμπλοκή της στη θλιβερή αυτή υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος σε υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος λειτουργεί υπέρ της αλήθειας».

Μετά και την προφυλάκιση της 40χρονης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την υπόθεση φρίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Ταχυδρόμου του Βόλου, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει καινούργια έρευνα, αυτή τη φορά για την αδερφή της ανήλικης.

Ο 55χρονος φέρεται να είχε σχέσεις και με την αδερφή της 15χρονης, που είναι 17 χρονών. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ασελγήσει σε βάρος της στο παρελθόν.

Ο επαγγελματίας, που είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί, φέρεται να βοηθούσε αρκετά συχνά τη μητέρα της ανήλικης, η οποία έχει πέντε παιδιά, είναι άνεργη και φτωχή.

Εξαργύρωνε στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βοήθεια αυτή, με τη σχέση που είχε συνάψει με την ανήλικη τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ στο παρελθόν είχε σχέσεις και με την αδερφή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ