Οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη έδωσαν σημεία ζωής του Κρητικού επιχειρηματία

Επειτα από έναν αριθμό μηνυμάτων μέσω κινητών «φαντασμάτων» με ειδικό κωδικό σύνδεσης, οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος κρατείται όμηρος επί 93 ημέρες, έδωσαν τελικά σημεία ζωής του γνωστού Κρητικού επιχειρηματία στους συγγενείς του, παίζοντας μαζί τους το «παιχνίδι των ερωτήσεων» με SMS!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες ζήτησαν από την οικογένεια να γράψει σε μήνυμα μια ερώτηση, της οποίας την απάντηση γνωρίζει μόνο ο 54χρονος γιος του ιδρυτή της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, οι απαγωγείς έγραψαν σε νέο μήνυμα την απάντηση που περίμενε η οικογένεια και μόνο ο άνθρωπός της γνώριζε. Η απάντηση ήταν σωστή και, με αυτόν τον τρόπο, δόθηκε μια προσωρινή ανακούφιση στους συγγενείς του, που αγωνιούν για την τύχη του.

Αισιοδοξία

«Εχει επέλθει μια κανονικότητα στην επικοινωνία της οικογένειας και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά την αίσια έκβαση της απαγωγής» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Το θέμα πλέον είναι πώς και πότε θα υπάρξει συμφωνία στη διαπραγμάτευση για τα λύτρα, καθώς οι απαιτήσεις των απαγωγέων παραμένουν σε δυσθεώρητα οικονομικά ύψη, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να καλύψει η οικογένεια του απαχθέντος. Τα ποσά που έχουν «πέσει» στο τραπέζι κυμαίνονται μεταξύ 40.000.000 και 70.000.000 ευρώ, με το τελευταίο ποσό να είναι η αμετακίνητη απαίτηση των δραστών της απαγωγής.

Ομως, είναι δεδομένο ότι η οικονομική ρευστότητα των συγγενών του Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις απαιτήσεις των απαγωγέων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της η οικογένεια το έχει τοποθετήσει σε επενδύσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, αλλά και σε άυλους τίτλους.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρουν άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν μπορούν να διαθέσουν περισσότερα από 10.000.000 ευρώ, το ποσό δηλαδή που προτείνει η ίδια η οικογένεια στους απαγωγείς, διαβεβαιώνοντάς τους μάλιστα ότι είναι άμεσα στη διάθεσή τους, ώστε να ξαναδούν τον 54χρονο επιχειρηματία στο κατώφλι του σπιτιού του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα