Έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας στις 10.00, στα γραφεία της ομοσπονδίας με θέμα: «η νομοθετική πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την επίλυση του προβλήματος στην καθαριότητα».

Έτσι οι εργαζόμενοι στους δήμους θέλουν να δημοσιοποιήσουν τη δική τους πρόταση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους έχουν εξωθήσει σε απεργία διαρκείας, με μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Aλλωστε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τουλάχιστον την Πέμπτη αποφάσισε το εκτελεστικό συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, διαχωρίζοντας τη θέση της από την ΠΟΠ - ΟΤΑ, η οποία νωρίτερα προχώρησε στην αναστολή των απεργιακών της δράσεων.

H ΠΟΕ - ΟΤΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, απέρριψε ομόφωνα την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι «οδηγεί τους 10.000 εργαζόμενους στον δρόμο».

Παράλληλα, για τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προκήρυξαν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας, ενώ αποφάσισαν και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάλογες διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν και την Πέμπτη, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν, επίσης, την κατάθεση πρότασης στον Πάνο Σκουρλέτη, η οποία θα προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Νωρίτερα, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ) αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, κατόπιν των δεσμεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΠΟΠ-ΟΤΑ διασφάλισε τη συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων αλλά και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού, στις οποίες το εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα, θα απολαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, από τη Δευτέρα ένα μικρός αριθμός απορριμματοφόρων αναμένεται να επιστρέψει στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

enikos
naftemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα