Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από την πτώση ελικοπτέρου στον Σχoινιά

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχοινιά, καθώς ψεκαστικό ελικόπτερο, το οποίο συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών, και στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, κατέπεσε στην περιοχή.

Οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, αναφέρουν πως το ελικόπτερο κατέπεσε
Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου, Δημήτρη Πρέντζα, συνταξιούχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας:

Ο δεύτερος είναι ο Χριστόφορος Αλέξανδρος Βουλγαρέλης, υπάλληλος ασφαλείας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά:

Ο τρίτος επιβάτης, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου, είναι ένας φοιτητής που έκανε την πρακτική του.

Η κατάστασή του εξελίσσεται ομαλά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται, "ο ασθενής Δ.Ε., ετών 22, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ ΚΑΤ την 23-06-2017, 11:45 πμ, ως τραυματίας κατόπιν αναφερόμενης πτώσης με ελικόπτερο. Ο ασθενής ήταν προσανατολισμένος σε χώρο και χρόνο, σταθερός αιμοδυναμικά. Ο πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος ανέδειξε τραύματα εκ του θώρακος και ορθοπεδικής φύσης μεσαίας βαρύτητος μη χρήζοντα επί του παρόντος χειρουργικής παρέμβασης. Παραμένει νοσηλευόμενος, σε σταθερή κατάσταση, στο Τμήμα Χειρουργικής Θώρακος προς παρακολούθηση και περαιτέρω θεραπεία".

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, ο φοιτητής ήταν εκείνος που ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία, κάτι στο οποίο ήθελε να συμμετάσχει και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου. Αυτό ήταν και το τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα για τους δύο από τους τρεις επιβαίνοντες, καθώς η προγραμματισμένη ρίψη είχε ολοκληρωθεί!

«Αφού τέλειωσαν τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Ζήτησε και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου να μπει και εκείνος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης...
Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε και ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο φέρεται να τραβήχτηκε λίγο πριν την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου.

Το βίντεο είναι από την live μετάδοση που έκανε στο facebook ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας, ο οποίος επέβαινε στο ελικόπτερο.

Αρχικά φαίνεται από ψηλά ο υδροβιότοπος. Όσο προχωρά το ελικόπτερο χάνει ύψος και αυξάνει ταχύτητα. Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς να ακούγεται κάτι.

Μάλιστα, στο προφίλ του άτυχου άνδρα στο Facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από τη μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμισι λεπτό.

Την βαθιά της οδύνη για το τραγικό συμβάν εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής. «Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες. Το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει αεροψεκασμό στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου.»

ΒΙΝΤΕΟ - Ντοκουμεντο - Κατέγραψε τη μοιραία πτήση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα