Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στη λήξη των συμβάσεων υπαλλήλων στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση της Πέμπτης, η ομοσπονδία αποφάσισε τον αποκλεισμό των γκαράζ και του ΧΥΤΑ της Αθήνας έως την άλλη Τετάρτη καθώς και αποχή από τις υποχρεώσεις τους όλο το σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας τη Δευτέρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, είχε προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση για ολιγόμηνη παραμονή των συμβασιούχων για μερικούς μήνες, μέχρι να γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις ενώ συμφωνήθηκε και η άμεση δρομολόγηση περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων στην καθαριότητα των δήμων.

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ έδωσε προθεσμία μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, 27 Ιουνίου στο υπουργείο Εσωτερικών για να καταθέσει σχετική νομοθετική πρόταση.

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε για το θέμα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε μαζί με όλους τους Έλληνες και τους συμβασιούχους ΠΟΕ ΟΤΑ. Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα