Συμβασιούχοι των Δήμων προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή. Χημικά και ένταση

Ένταση επικρατεί μπροστά στη Βουλή καθώς συμβασιούχοι των δήμων επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο της Βουλής. Οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά στη μπάρα από όπου μπαίνουν τα αυτοκίνητα και όταν επιχείρησαν την είσοδο δέχθηκαν χημικά.,

Μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών η πορεία των εργαζομένων έφτασε στη Βουλή όπου επιχείρησαν να μπουν με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση αντίδραση των αστυνομικών με χημικά.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με σκουπίδια και διάφορα αντικείμενα και η ένταση γενικεύτηκε. Στόχος των εργαζομένων ήταν να περάσουν και αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με βουλευτές ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Η αντίδραση των αστυνομικών προκάλεσε γενικευμένα επεισόδια και “μάχες” σώμα με σώμα.

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από την αρχή. Οι συμβασιούχοι μιλούν για εμπαιγμό καθώς είχαν λάβει υποσχέσεις από την κυβέρνηση για μονιμοποίηση.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη.

Ομάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στο κτίριο.

Δεκάδες διαδηλωτών πήραν στο κυνήγι τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και άλλα μέλη της Ένωσης, ενώ η πορεία των συμβασιούχων των δήμων περνούσε έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι διαδηλωτές τον προπηλάκισαν, του πέταξαν νερά και τον αποδοκίμασαν έντονα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ, ενώ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Τελικά ο κ. Πατούλης φυγαδεύθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν επιχειρήσει να μπουν και στο υπουργείο Εσωτερικών. Πέταξαν σκουπίδια στην είσοδο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

 

Δίκη Βαξεβάνη: Υπό κράτηση τέθηκε η σύζυγος Στουρνάρα. Ηχογραφούσε παράνομα τη διαδικασία

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη δίκη Βαξεβάνη-Νικολοπούλου στο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όταν διαπιστώθηκε ότι φίλη και συνεργάτιδα της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, η οποία παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία, ηχογραφούσε με το κινητό της.Το γεγονός επισημάνθηκε άμεσα από ...

Χημικά και ένταση έξω από τη Βουλή. Συμβασιούχοι των Δήμων προσπάθησαν να μπουν στο προαύλιο

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από την αρχή... μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών, ένταση και στη Βουλή από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων. Χιλιάδες άτομα στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ανανέωση των συμβάσεων των ...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα