Παιδιά ανακάλυψαν τον σκελετό στο νησάκι της Ιτέας

Μια ομάδα τεσσάρων 16χρονων από την Ιτέα, πήγε χθες νωρίς το απόγευμα με ένα φουσκωτό στο ιδιωτικό νησάκι Άγιος Αθανάσιος, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη διαμονής τους.

Τα παιδιά, κάνοντας βόλτα στο νησάκι που είναι ακατοίκητο και γεμάτο με ελαιόδεντρα, σε απόσταση έξι μέτρων περίπου από την παραλία, είδαν ξαφνικά ένα ανθρώπινο κρανίο να προεξέχει στο έδαφος. Επειδή φοβήθηκαν, δεν συνέχισαν την εξερεύνηση, αλλά ούτε έσκαψαν περισσότερο στο σημείο.

Αμέσως επέστρεψαν στην Ιτέα και ενημέρωσαν την Αστυνομία, που λίγη ώρα αργότερα με σκάφος του λιμενικού πήγε στο νησάκι για να διαπιστώσει αν όντως υπάρχει το μακάβριο εύρημα που είπαν τα παιδιά.

Όταν πήγαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει η παρέα των νεαρών, πράγματι είδαν μέρος ανθρώπινου κρανίου να προεξέχει. Στη συνέχεια, σκάβοντας στο σημείο, ανακάλυψαν και αλλά οστά, μέρος της σπονδυλικής στήλης του σκελετού.

Τα μακάβρια ευρήματα μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας, ενώ οι έρευνες στο νησάκι συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί από το εγκληματολογικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκελετός βρίσκεται αρκετό καιρό στο ακατοίκητο νησάκι και ότι το κρανίο έφερε οπές, γι’ αυτό πιθανολογήθηκε ότι ο άνδρας στον οποία ανήκει ο σκελετός είχε πυροβοληθεί.

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και απαντήσεις θα δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

lamiareport

 

Διαβάστε επίσης

Βρέθηκε σκελετός σε μικρό νησί απέναντι από την Ιτέα. Πιθανόν πρόκειται για δολοφονία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα