Ισόβια στον δράκο των ασανσέρ για τη δολοφονία του φοιτητή στο Λυκαβηττό

Ισόβια στον δράκο των ασανσέρ για τη δολοφονία του φοιτητή στο Λυκαβηττό

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης κατά πλειοψηφία επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 44χρονο κρίνοντας τον ένοχο για την δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στο Λυκαβηττό.

Η δικαίωση για τους συγγενείς του 21χρόνου Νικήτα Κορωνιού, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια στο Λυκαβηττό ήρθε με 20 χρόνια καθυστέρηση!

Πριν λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε με πλειοψηφία 5-2 τον αποκαλούμενο "δράκο των ασανσέρ" σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 21χρόνου φοιτητή.

Δύο μέλη του Δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει ο κατηγορούμενος να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τον νεαρό φοιτητή έχει καταδικαστεί σε 179 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών στις οποίες επιτίθετο κυρίως σε ασανσέρ την δεκαετία του 1990. Ένα αποτύπωμα του που βρέθηκε πολλά χρόνια μετά στο αυτοκίνητο του φοιτητή τον «κάθισε» εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

«Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου» είπε στην απολογία του ο 44χρονος , τονίζοντας πως ενώ ο ίδιος μπαινοβγαίνει στη φυλακή επί σειρά ετών η αστυνομία ταυτοποίησε το αποτύπωμα του στο αυτοκίνητο που έγινε το έγκλημα με τόσα χρόνια καθυστέρηση.  «Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό. Έκανα  κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Οταν βγήκα έκανα  πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια. Οταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία. Κατηγορήθηκα  μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες,έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία  εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν  κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα» (…) «Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη καμιά άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα».

Η δολοφονία έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1997.Το μοιραίο βράδυ ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στο λόφο του Λυκαβηττού. Ο 21χρονος είχε μόλις θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό του όταν αντιλήφθηκε πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι. Ο νεαρός, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

Την καταδίκη του κατηγορουμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας "πατώντας" στο παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου κατηγορούμενου το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος και τον έφερε στο εδώλιο. Η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη στην αγόρευση της πως ο δράστης της δολοφονίας είναι ο κατηγορούμενος, χαρακτηρίζοντας το αποτύπωμα "αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο". Μάλιστα , η εισαγγελέας υπογράμμισε το γεγονός ότι εντοπίστηκε  στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δηλαδή ακριβώς στο σημείο που το θύμα δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα από μαχαίρι . Επιπλέον, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο ενώ στάθμευε τη μηχανή του.

Από την πλευρά του ο 44χρόνος κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε σχέση με τη δολοφονία γεγονός που στηλίτευσε η εισαγγελέας στην αγόρευση της . "Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου" είπε, προσθέτοντας : "Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό".

Ψύχραιμοι άκουσαν την απόφαση τόσο οι συγγενείς του θύματος όσο και η σύζυγος του κατηγορούμενου η οποία τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: