Φυσική Θετικών σπουδών: Δείτε τις απαντήσεις σε βίντεο. Πανελλήνιες 2017

Πανελλαδικών εξετάσεων συνέχεια σήμερα Δευτέρα 12/06/2017 με Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Θετικών σπουδών), Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον (Σπουδών Οικονομίας και πληροφορικής). και κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους και τους οικείους τους.


EKTIΜΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ Α : ΘΕΩΡΙΑ ΒΑΤΗ

ΘΕΜΑ Β: ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ Β1,Β2,Β3

ΘΕΜΑ Γ : ΒΑΤΟ

ΘΕΜΑ Δ : ΒΑΤΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΑ ΒΑΤΑ

δειτε τις απαντησεις

 

 

 

 

 

Δείτα τα θέματα της Ιστόριας

Δείτε τα Θέματα στην  Ανάπτυξη Εφαρμογών

 

 

 

 

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν πάνω από 100.000 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το madata.gr, θα μεταδίδει τα θέματα των Πανελλήνιων 2017 στις 10.00, μόλις τα ανακοινώνει επίσημα το Υπουργείο Παιδείας, και  θα δημοσιεύει αμέσως μετά τις προτεινόμενες απαντήσεις - λύσεις για τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά φαίνεται πως θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Βασεις 2017: Τα δύσκολα Μαθηματικά θα φέρουν πτώση των βάσεων!

Θέματα για δυνατούς λύτες ήταν σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, στα οποία εξετάστηκαν την Παρασκευή (09/06) οι υποψήφιοι των ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Οικονομίας – Πληροφορικής.

Το μάθημα αυτό είναι αυξημένης βαρύτητας και, όπως δείχνουν τα στοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, τα πολύ απαιτητικά θέματα θα χαμηλώσουν τον πήχη των επιδόσεων και συνακόλουθα θα οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων στις Σχολές των Θετικών Επιστημών, στα Πολυτεχνεία και τα τμήματα των Οικονομικών.
Τα θέματα ήταν μάλιστα τόσο απαιτητικά, που δεν επαρκούσε ο χρόνος των τριών ωρών για τους υποψηφίους, ενώ η λύση τους δυσκόλεψε ακόμα και τους μαθηματικούς.

Σε ποιες σχολές εκτιμάται ότι θα πέσουν οι Βάσεις

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις οι βάσεις θα πέσουν σε Πολυτεχνικές, Οικονομικές σχολές και στα τμήματα Πληροφορικής λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στα μαθηματικά Προσανατολισμού.

Τα θέματα των Μαθηματικών ήταν μάλιστα τόσο απαιτητικά, που δεν επαρκούσε ο χρόνος των τριών ωρών για τους υποψηφίους, ενώ η λύση τους δυσκόλεψε ακόμα και τους μαθηματικούς.

Σε ό,τι αφορά στα Αρχαία Ελληνικά που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων τόνισε ότι: «Τα ερωτήματα που συνοδεύουν το διδαγμένο κείμενο (Πλάτωνος Πρωταγόρας 322d- 323c) είναι σαφή και κατανοητά. Η αναμενόμενη-όπως και κάθε χρόνο-επιλογή του διδαγμένου επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ανανέωσης της ύλης». Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων επισημαίνει: «Οι γραμματικές, συντακτικές και ετυμολογικές παρατηρήσεις ήταν, επίσης, σαφείς για έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιοι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα