Θύμα bullying φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ και απειλούν πως θα χάσει το εξάμηνο

Τέλος δεν έχουν οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την άτυχη φοιτήτρια από την Κομοτηνή, η οποία δέχτηκε άγριο bullying από δυο συμφοιτήτριες της στα ΤΕΦΑΑ.

Η νεαρή κοπέλα όπως καταγγέλλει, απαξιώθηκε, περιφρονήθηκε, έγινε περίγελος, και στο τέλος την έστειλαν στο νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα στην ψυχή και στο σώμα.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, το «πρόβλημα» των δυο συμφοιτητριών της είχε να κάνει με την γενικότερη παρουσία της φοιτήτριας:

«Δεν έχει καμία σχέση με τα νύχια της φοιτήτριας, αλλά έχει να κάνει με την γενικότερη παρουσία της. Εκεί απ΄ότι φαίνεται, η επιλογή στις παρέες ήταν σύμφωνα με το ύψος, τις αναλογίες και το αν κάποιος ήταν στις απόλυτες προδιαγραφές μιας ομάδας φοιτητών, με ηγέτιδες τις δυο κατηγορούμενες που χτύπησαν την φοιτήτρια. Ο κόσμος με την οικονομική του ταλαιπωρία, δεν στέλνει τα παιδιά του στα πανεπιστήμια ούτε για να γίνουν μανεκέν, ούτε για να γίνουν φωτομοντέλα, ούτε για να τα επιλέγει η καθεμία συμφοιτήτριά τους σε ποια παρέα θα τα βάλει  και για ποιους λόγους θα τα βάλει (…)Την πίεζαν σε θέματα που αφορούσαν την προσωπικότητά της, την δραστηριότητά της, την εμφάνισή της, μέχρι που κάποια στιγμή της είπαν ακόμα και για τα νύχια της. Της είπαν δεν θα χορέψεις γιατί έχεις βαμμένα κόκκινα τα νύχια σου. Πού ξανακούστηκε αυτό; Την έβρισαν, την έφτυσαν και στη συνέχεια την ξυλοκόπησαν».

«Είναι δυο κοπέλες που ηγούνται μιας κλίκας και δεν αφήνουν άλλον να μπει μέσα. Τους λόγους θα τους εξετάσει η δικαιοσύνη. Ποιους λόγους έχουν να μπαίνουν σε αυτή την δραστηριότητα και ο καθηγητής ποιους λόγους έχει αντί να το προβάλλει το γεγονός αυτό, να λέει "προσέξτε μην βγούμε στα μανταλάκια" και "προσέξτε μην δημοσιοποιηθεί γιατί θα μας κάνει κακό" και συγχρόνως έβγαινε με αυτές τις δυο φοιτήτριες σε φωτογραφίες που διαφήμιζαν μπλουζάκια για ένα συνέδριο, μόνο με αυτές τις δυο και με αποκλεισμένη την παθούσα» δηλώνει στο star.gr ο κος Μαντούβαλος, και ξεσπά:

«Είχαμε τις κυρίες να επιλέγουν ποια είναι η ψηλή, ποια η κοντή, ποιά η αδύνατη, ποια η χοντρή, ποια είναι η όμορφη και ποια η άσχημη. Αυτά δεν είναι επιτρεπτά γεγονότα(…)Την είχαν τρελάνει, την είχαν πεθάνει, την είχαν απομονώσει και γέλαγαν επειδή είναι πιο όμορφες, έφτασαν στο σημείο να της λένε ακόμα και γιατί βάφει τα νύχια της. Εκεί η κοπέλα αντέδρασε, πέταξε έναν καφέ κάτω, την έβρισαν και την τσάκισαν στο ξύλο. Την παράτησαν, έφυγαν όλοι από εκεί γιατί είναι σύστοιχοι, πήγε το ΕΚΑΒ και την μάζεψε λιπόθυμη. Αυτά δεν γίνονται. Πρέπει να γίνει Γιακουμάκης; Γι΄αυτό αντέδρασα ακαριαία».

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της, τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα της φοιτήτριας, είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί «δυο φορές στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Είναι με ψυχολογική και ψυχιατρική υποστήριξη, και είναι ένα παιδί μιας φτωχής οικογένειας».

«Της είπε πάλι καθηγητής μέσα από τη Σχολή, ότι ξέρεις δεν αναγνωρίζει το ΤΕΦΑΑ το πιστοποιητικό του νοσοκομείου ότι τραυματίστηκες και νοσηλεύτηκες, και θα σε κόψουμε στα μαθήματα, θα χάσεις το εξάμηνο, διότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε τα στοιχεία του κρατικού νοσοκομείου. Δηλαδή τα αναγνωρίζει ο Άρειος Πάγος, τα αναγνωρίζουν τα Εφετεία και τα δικαστήρια και το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής δεν αναγνωρίζει το Σισμανόγλειο, ότι η φοιτήτριά τους νοσηλεύτηκε 2 φορές (γιατί είχε και επιπλοκές). Εκτός από την ορθοπεδική-παθολογική, νοσηλεύτηκε και στην ψυχιατρική κλινική. Εκτός των άλλων, οι βλάβες της είναι διαπιστωμένες και από κρατικό ιατροδικαστή» αποκαλύπτει  ο κος Μαντούβαλος.

Αυτό το πρωτόγνωρο και εξαιρετικά βίαιο γεγονός, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πρύτανη, ο οποίος σύμφωνα με τον κο Μαντούβαλο «έχει επιδείξει εξαιρετική συμπεριφορά, είναι πατρικός ο τρόπος με τον οποίο έχει αγκαλιάσει την κοπέλα μετά το συμβάν αυτό, και έπρεπε οι καθηγητές να τον έχουν καταστήσει κοινωνό και να γνωρίζει από την πρώτη στιγμή το βιαιότατο συμβάν μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο από φοιτήτριες σε συμφοιτήτριά τους, με ανοχή και με κρύψιμο από καθηγητή».

«Αυτές συνελήφθησαν αμέσως, έγινε αυτόφωρη διαδικασία και αφέθησαν ελεύθερες. Έχουν προσημανθεί, έχουν πάρει φωτογραφίες τους, δακτυλικά αποτυπώματα, έχουν πάει στο εγκληματολογικό… έχουν γίνει όλες οι ενέργειες» δήλωσε ο κος Μαντούβαλος, προσθέτοντας πως η καταγγελλόμενη πλευρά, τηρεί σιγήν ιχθύος προς το παρόν.

Πλέον, ο κος Μαντούβαλος βρίσκεται στην Κομοτηνή, προκειμένου να πάει στον εισαγγελέα να κάνει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για όσους άλλους εμπλέκονται και επίσης θα συναντήσει τον Πρύτανη για να δει τι έχει γίνει στο Πειθαρχικό κομμάτι με το διδακτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε ο κος Μαντούβαλος, πιο πολύ και από την άγρια κακοποίηση που υπέστη, η φοιτήτρια είναι ενοχλημένη από την ψυχολογική βία που δέχτηκε, καθώς την απαξιώνανε και δεν της μιλούσαν:

«Δεν αντέχεται σε μια κοινότητα να μην σου μιλάνε, να γελάνε μαζί σου, να σε φτύνουν, να είσαι μόνος σου, να μην μπορείς να πάρεις μια πληροφορία για τα μαθήματα και να σε χλευάζουν. Το ξύλο μπορεί να σου περάσει, όχι όμως και η ψυχολογική βία».

 

Τέλος, όπως εξήγησε ο κος Μαντούβαλος, μετά το παραπάνω σοκαριστικό περιστατικό, άνοιξαν και άλλα στόματα, κάνοντας απίστευτες καταγγελίες:

«Με παίρνουν γονείς και μου λένε ότι υπάρχει εκεί καθηγητής, σε άλλη σχολή, στη Νομική, ο οποίος έχει πάρει διαζύγιο με τη γυναίκα του. Στην διαζύγιο και την αγωγή όμως, περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο απειλούσε και συζητούσε και ζήταγε από φοιτήτριες να συνερευθούνε αλλιώς δεν θα τις πέρναγε στο μάθημα. Τώρα μιλάνε όλοι. Άλλος τους έκανε φροντιστήρια σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Από πού κι ως πού; Είναι αδιανότητο αυτό το πράγμα. Αυτά μου τα λένε όλα τώρα. Τα οποία τα κρατάω όπως θέλω να τα κρατήσω, και θα τα δώσω όποτε πρέπει».


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα