Έρευνα για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων από ΜΚΟ

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να υποβάλει  στην ανώτατη Εισαγγελία καταγγελία για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, με εμπλεκόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Την έρευνα αναλαμβάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Πρόκειται για την επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία εκτός από τη δράση της συγκεκριμένη ΜΚΟ, γίνεται αναφορά και σε φαινόμενα οικονομικής αφαίμαξης των προσφύγων.

Η αντίδραση της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν άμεση καθώς ήδη διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα στους οικονομικούς εισαγγελείς, δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται.

Στη συνάντηση, μαζί με το Γιάννη Μουζάλα συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΜΚΟ που θα βρεθεί σύντομα στο επίκεντρο των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί δήλωσαν ότι θα συνδράμουν στην έρευνα που αναμένεται να ξεκινήσει, καταθέτοντας όποια στοιχεία του ζητηθούν από τις ελληνικές αρχές, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις ο ποινικός έλεγχος της υπόθεσης.

Κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγου, ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες μετεγκατάστασης και επανασύνδεσης προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά της Γερμανίας.

"Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε  διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους  που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες" ανέφερε χαρακτηριστικά.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα